Brug tiden fornuftigt som jobsøgende

Hvis du er jobsøgende og går rundt derhjemme, gælder det om at bruge den tid du har fornuftigt. Du kan bruge tiden fornuftigt på mange forskellige måder. Hvis du ikke bruger tiden på en god måde, spilder du en masse tid, som du kunne have brugt på at lære noget nyt eller sende en ekstra ansøgning.

Sæt arbejdstid for dig selv

Det første, du skal gøre, for at undgå at du spilder for meget tid, er at sætte arbejdstider for dig selv. Det kræver meget selvdisciplin fx at lade være med at sove længe alle dagene, fordi der ikke er et arbejde, som du kan komme for sent til.

Men hvis du sætter nogle arbejdstider for dig selv hver dag, bliver det lettere ikke at spilde for meget tid. Du kan fx sige at du hver dag fra 8-15 sidder og kigger efter mulige jobs, og sender ansøgninger ud.

Planlæg dine arbejdstider efter resten af ugen

Du kan også gøre det mere fleksibelt, og planlægge det uge for uge, hvornår du sidder og arbejder, så har du mulighed for at koordinere det med andre aktiviteter der er i løbet af ugen. Du kan fx også lave et skema hvor du arbejder nogle timer om morgenen, holder fri om eftermiddagen og så arbejder et par timer igen om aftenen.

Det vigtigste, når du planlægger hvornår du skal arbejde, er at du skriver det ned, så du kan se tiderne. På den måde bliver de nemmere at overholde.

 

Slap af uden dårlig samvittighed

Når du har planlagt arbejdstider, kan du samtidig også se hvornår du har fri og tid til at slappe af eller bruge tid på noget du gerne vil. Når du har skrevet ned, fordi du har fri, kan du også bedre slappe af uden at få dårlig samvittighed. Det kan fx være du gerne vil prøve nogle af de nyeste online spil som fx Spil Fruits Gone Wild eller se det nyeste afsnit af din ynglingsserie.

 

Tag på kursus i  arbejdstiden

Hvis du synes, det er svært at bruge flere timer om dagen på at kigge efter jobs og sende ansøgninger, kan du overveje at tage et kursus i noget af din arbejdstid. Når du er jobsøgende gælder det om, at undgå at komme til at lave for lidt, fordi det så bliver hårdt, når du får et job igen.

Du kan derfor kigge efter, om der er et kursus som du godt kunne tænke dig at komme på, og bruge noget af din tid på det. Det kan både være et kursus som du tager ud til, men det kan også være et online kursus, hvor du sidder hjemme og lære noget nyt. Når du lærer noget nyt holder du hjernen i gang, og det vil samtidig være positivt set for de arbejdspladser, som du sender ansøgninger til, at du bruger tiden på at tage et kursus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *