Brug forskellige sites i jagten på drømmejobbet

job karriere jagtStår du ligesom mange andre i køen til det nye drømmejob?

En kø, som du ikke umiddelbart kan se enden på.

Kunne det ikke være rart, hvis du kunne springe bare et stykke foran alle de andre, så dine chancer blev bedre?

Kunne det ikke være rart, hvis du kunne nøjes med at finde din information på ganske få sites, som du i stedet kunne tjekke regelmæssigt? Det er faktisk ikke umuligt, tværtimod!

Hvis du vil foran i køen, kræver det ikke bare gåpåmod og vilje. Det kræver også viden. Viden, der kan hjælpe dig godt på vej mod dit næste job. Hvor du finder den viden, er det helt store spørgsmål. Der er efterhånden utallige sites og forums for arbejdsløse. Sites, der burde hjælpe, men som måske bare gør det hele endnu mere indviklet og uoverskueligt.

Forskellige sites til forskellige formål

Hvad der er de bedste sites for jobsøgende, kan være en individuel vurdering. Min vurdering er, at det er nyttigt at gøre brug af en informationsside, der kan tilbyde alternative perspektiver og gode råd til jobjagten. Et site, der ikke er spækket til med jobannoncer, men som blot giver dig information om, hvordan du kan komme jobjagten til livs på nye måder. Du kan for eksempel få gode råd her.

Derudover skal du også være aktiv på din a-kasses hjemmeside, så du kan få informationer om blandt andet møder og oplæg, der kan være til gavn for dig. Nogle a-kasser, som for eksempel FTF-A.dk, har endda også et jobindeks, hvor du kan finde og søge jobs. Derfor kan du være heldig at slå to fluer med et smæk.

– Læs og stærke og svage sider her

Endelig – og måske vigtigst af alt – skal du naturligvis også være til stede på jobsøgningsportaler. Selvom de andre sites tilbyder vigtig og brugbar information, er det altså her, du har mulighed for at finde det nye drømmejob. I jobportalerne kan du som oftest prioritere forskellige arbejdsområder og interesser. Du kan også angive, at du vil modtage mails, når en relevant annonce dukker op. Dette er altid en god idé, da en hurtig besvarelse af en jobannonce kan øge dine chancer.

Andre relevante indlæg: Gode råd til jobansøgning og Hvilken A-kasse passer til mig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *