3 grunde til at vi elsker at handle på nettet

E-handel er vækstet meget i Danmark de seneste 10 år, og de fysiske butikker oplever hård konkurrence, på grund af den stigende internethandel. Der er mange grunde til, at nethandel er gået så meget frem i Danmark – der kommer 3 af de væsentligste grunde her.

Teknologiudvikling

Den første, og måske også væsentligste grund til, at vi handlere mere og mere online, er den teknologiudvikling, der er sket i de seneste mange år.

Vi bruger i dag vores mobil og computer til alting, derfor er det også naturligt at vi er begyndt at handle mere ind via mobil, tablet og computer.

Samtidig kan den stigende e-handel også forklares med, at butikkerne er begyndt annoncere online. Når vi er på Facebook på mobilen, eller læser nyheder på computeren, bliver vi meget ofte ramt at forskellige annoncer, og det er blandt andet annoncer fra web-butikker. Når vi bruger vores elektronik hele tiden, bliver vi derfor i høj grad fristet til at kigge på web-butikkerne, når deres reklamer rammer vores skærm.

Gode priser og flere tilbud

Et andet aspekt af den stigende nethandel er, at det er nemmer at finde de gode priser på varerne online, end i de fysiske butikker. Når vi fx er inde at kigge på tøj, på en webshop kan vi ofte vælge en kategori der hedder udsalg, og på den måde hurtigt få et overblik over de varer der er sat ned. Det er nemt at se, om der er noget der frister, og ellers er det hurtigt at gå videre til den næste webshop og kigge om de skulle have noget bedre der.

Når vi handler online, er der et langt større udvalg af forskellige butikker, og hvis du kigger efter et bestemt mærke er det også langt nemmere at finde det online, det kræver blot en Google-søgning og så har du alle de butikker, der sælger det mærke du er ude efter – om det så er Tommy Hilfiger, Petit by Sofie Schnoor eller noget helt tredje, er det nemt at finde online.

Samtidig er det nemmere at sammenligne butikkers udvalg og priser online, i forhold til at gå rundt i fysiske butikker. Det er nemt at finde det samme produkt på flere forskellige butikkers hjemmeside, og se hvem der sælger varen billigst. På den måde, er der mange penge at spare, og det kan vi godt lide.

Med den stigende nethandel, er der kommet mange udbydere med webshops, og der er derfor også kommet en stigende konkurrence, om at få brugerne til at handle på ens hjemmeside. Den stigende konkurrence fører tilbudspriser med sig, og mange butikker tilbyder også fri fragt for at fange kunderne.

Nemt og bekvemt

Sidst, men absolut ikke mindst, er det nemt og bekvemt at handle over nettet. Man kan sidde hjemme i sofaen og kigge på alle de butikker man har lyst til, uden at blive forstyrret af andre kunder, og det har faktisk også noget at sige.

Når vi sidder derhjemme, kan vi også handle på lige det tidspunkt vi har lyst til. Webshopsene har altid åbent, og det giver en fordel i den travle hverdag, som mange danskere har i dag. E-handel er dermed også blevet en måde at spare tid på, fordi man hurtigt kan finde det man skal bruge, og få det bragt lige til døren.

Når der både er mulighed for at spare tid og penge ved at købe online, er det ikke så mærkeligt at e-handel vokser, og det ser hellere ikke ud til at udviklingen vender lige foreløbig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *