Sådan laver du en søgeordsanalyse til Google AdWords

I takt med, at verden omkring os bliver mere og mere digitaliseret, bliver det tilmed et højere krav at have et omfattende sæt af IT-kundskaber. Digitaliseringen mærkes især i den stigende popularitet af online markedsføring. Google AdWords har heriblandt for alvor vundet frem og medført en banebrydende vækst for Google, hvilket jo for alvor afspejler den høje efterspørgsel. Et kendskab til Google AdWords vil derfor gavne dig meget til din fremtidige jobsamtale. En god søgeordsanalyse er nøglen til et godt AdWords arbejde, hvorfor der vil være fokus på dette.

 

Hvad er Goolge AdWords

 

Hvis du ikke er bekendt med Google AdWords, så prøv at foretag en søgning på Google efter noget så simpelt som et par sko. Du vil blive mødt med opdelte søgeresultater. De betalte resultater, som findes øverst og nederst og har et lille ”Annonce” ikon under sig, er resultater, som annoncører ved hjælp af Googles annonceringsplatform, AdWords, får vist.

Annoncører betaler hver gang en bruger klikker på deres annonce, og måden Google bestemmer rækkefølgen af visningen af disse betalte resultater, er via en auktion, hvor annoncerne bliver bedømt ud fra, hvad de højest vil give for et klik i kroner og øre samt hvad deres kvalitetsresultat er (bedømt ud fra specifikke parametre). AdWords i sig selv er altså Googles personlige annonceringsplatform, som alle med en hjemmeside forholdsvis nemt kan oprette og som man kun betaler for, når det har ført brugere ind på denne hjemmeside.

 

Find de relevante søgeord

 

Fordi AdWords-annoncører betaler for hver gang, der bliver foretaget et klik, er det uhyre vigtigt, at man holder tungen lige i munden, når man opretter en annonce for et søgeord. Et grundigt forarbejde er derfor altafgørende for præstationen af dine annoncer. En søgeordsanalyse består i at finde alle de søgeord, du mener, kunne være relevante i forhold til det produkt eller den service, som du udbyder. Relevans er nøgleordet i Google AdWords, da et klik på din annonce efter en søgning vil være spildte penge, hvis brugeren ikke mener, at han/hun får det resultat, som personen er ude efter.

Er du eksempelvis ejer af siden www.damask.dk, vil det første skridt i analysen altså være at samle store dele af dine produkter og tænke over, hvordan eventuelle søgninger efter disse produkter ville se ud. Det er et stort arbejde, så en ide kunne være at starte med de produktkategorier i dit katalog, som du vil få mest værdi ud af at markedsføre.

 

 

Foretag en ordentlig undersøgelse

 

Nå disse søgeord er fundet, vil næste skridt i analysen være at undersøge dem nøje. Det kan først og fremmest gøres ved at finde ud af, hvad volumen på dem er. ”Volumen” dækker over antallet af søgninger på de søgeord, du har fundet frem til. Det giver et indblik i, hvor meget trafik du vil få ud fra de pågældende søgeord og med denne viden vil du dermed kunne give dig selv et indblik i, hvor påpasselig du skal være med budgivningen af enkelte søgeord. Har et søgeord et meget højt antal månedlige søgninger, er der utrolig meget værdi i at genoverveje, om det egentlig er så relevant igen, eftersom det kan koste dyrt, hvis du først tænker disse tanker retrospektivt. Er du i tvivl om et søgeord skal indgå i din annoncering eller ej, så afgør dette ved at sætte dig i din kundes situation og foretag en søgning på det. Du kan hermed danne dig et overblik over, hvilke resultater, der bliver vist ved en sådan søgning og hvordan dit resultat vil passe ind.

Har et søgeord derimod meget få eller slet ingen søgninger, vil du kunne spare tid ved at frasortere det i din portefølje af søgeord.

 

Der er et væld af aspekter, når man snakker Google AdWords og det vil være svært at nedskrive dem alle uden til sidst at sidde inde med et dokument på mindst 10 sider. En søgeordsanalyse lægger sig som bekendt til det forberedende arbejde, men er dog et af de helt centrale dele af annonceringen. Det er den, der skal skabe fundamentet for din annoncering, så til en fremtidig jobsamtale vil det ikke gå ubemærket hen, hvis dine kompetencer omfatter dette!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *