Det skal du tænke over, når du skal til jobsamtale

Når du er jobsøgende, oplever du at få rigtig mange afslag på alle de ansøgninger, du sender af sted til de forskellige firmaer, i håbet om at du kan være deres nye medarbejder. Men der er rigtig mange jobsøgende om budet, og derfor er det langt fra altid, at du er så heldig at blive kaldt til samtale.

Men når du endelig bliver indkaldt til jobsamtale, så melder nervøsiteten sig. Du vil jo rigtig gerne have jobbet, men hvad nu hvis det ikke går godt til samtalen? Det kan være svært at vurdere, hvordan man skal gribe sådan en samtale an, og rigtig mange går og tænker på alle mulige scenarier, der kan komme til at ske.

Positivitet og selvsikkerhed til jobsamtalen

Først og fremmest er det rigtig vigtigt at huske på, at der er en grund til, at du er blevet kaldt til jobsamtale. Firmaet kunne rigtig godt lide din ansøgning og følte, at du var kvalificeret til stillingen. Det er det positive! Nu skal du bare møde dem og mundtligt bevise, at du kan klare jobbet til UG.

Derfor skal du huske på, at din måske kommende chef kun ønsker, at du klarer det godt til samtalen. Det er altså en behagelig situation, hvor alle sådan set ønsker, at du klarer det godt. Så bare slap af og vær dig selv!

Derudover skal du naturligvis kunne alt det materiale, du har skrevet i din ansøgning og på dit CV udenad. Men da det er dit arbejdsliv, kender du det sikkert allerede ud og ind. Vær grundig, når du fortæller om din erfaring, og vær ikke bange for at vise, at du ved, hvad det drejer sig om. Vær stolt af al din erfaring – det vil imponere arbejdsgiver.

Hav tøjet i orden

Husk også at klæde dig pænt og professionelt på til jobsamtalen. Førstehåndsindtrykket vil altid vægte højt, også til en jobsamtale, og derfor er det vigtigt, at du kommer og ser godt og præsentabel ud.

Prøv at finde noget tøj, som klæder din krop og ikke viser for meget hud. Sørg også helst for, at du føler dig godt tilpas i dit tøj, så du ikke ender med at være urolig til samtalen.

Du skal ikke være bange for at klæde dig i en farve, der klæder din hudtone godt. Heldigvis er arbejdsmarkedet ikke længere så gammeldags, at der ikke er plads til at vise lidt personlighed i din påklædning. Så hvis du føler, at din røde silkeskjorte ville være god at have på til din jobsamtale, så skal du ikke være bange for at tage den på.

Hvis du ikke føler, du har noget at tage på til din jobsamtale, og du gerne vil ud at købe et nyt sæt tøj til lejligheden, så skal du endelig gøre det. Du har fået en jobsamtale, og det må man gerne fejre med et nyt sæt tøj.

Har økonomien som arbejdsløs det lidt stramt? Så kan du altid tage et hurtigt og nemt lån online – du kan finde den komplette guide og liste over de forskellige lån på denne side.

Med det rigtige tøj og et godt CV, skal du nok få jobbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *