Derfor skal du bruge en boligadvokat

At købe et hus eller en lejlighed er én af de største beslutninger i ens liv. Det kan blive en milepæl, der markerer starten på et helt nyt liv. Desværre er der også rigtig mange danskere, der hvert år oplever negative følger af et huskøb.

I værste tilfælde kan det ende med en tvangsauktion og en kæmpe gæld, som man aldrig får betalt af. I andre tilfælde får køberen dyre forskrækkelser, når købet er gennemført. På den måde kan man risikere at ens drømmebolig bliver forvandlet til et mareridt.

 

Hav en fagperson ved din side

Det kan være en rigtig god idé at have en fagperson ved din side, hvis du skal købe hus. I bund og grund er advokaten den eneste i salget, der er udelukkende på din side. Ejendomsmægleren ønsker primært at sælge huset, og derfor er han på købers side. Banken ønsker at tjene penge, og kan derfor give råd, som ikke er i din bedste interesse. Den byggesagkyndige, som laver tilstandsrapporten er ganske vidst neutral, men som før nævnt kan det være rigtig godt at have nogen på din side.

En bolig advokat kan spare dig for rigtig mange penge, når du køber bolig. Der er mange faldgruber, som man nemt kan ryge i, for lovgivningen på området er ikke altid lige nem at gennemskue. Hyrer du en advokat, så er du imidlertid helt sikker på, at intet bliver overset, og dermed får du ikke dårlige oplevelser bagefter købet.

Derfor bør du vælge lokalt

Det kan være en rigtig god idé at hyre en lokal advokat. Det sikrer nemlig, at han eller hun kender lokalmiljøet, men derudover også ved, hvis der er nogle bestemte personer i lokalområdet, som har en tendens til at snyde. Hvis du eksempelvis kommer fra Vejle, bør du vælge en indfødt og/eller lokalkendt, som fx Vejle advokat, der kender byen og dens boliger ud og ind.

At have en lokal advokat ved din side er især en god idé, hvis du har planer om at flytte til en by, som du ikke kender så godt endnu. Advokatens personlige erfaringer kan være guld værd i dette sammenhæng.

Mange advokater arbejder for et fast salær, når det kommer til bolighandler, så du behøver ikke bekymre dig om regningens størrelse – den kender du i forvejen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *