Topskat – det skal du betale

Når du har fået et job, eller har startet din egen virksomhed, så er du helt sikkert også begyndt at tjene en masse penge. Det er altid dejligt at tjene penge, men det betyder også, at du skal til at betale topskat, og det er noget, som de fleste gerne vil mindske.

Det handler ikke om, at du ikke vil bidrage til fælleskassen, men det er blot rart at have sine egne penge, når du endelig har tjent dem. Heldigvis er der også en række ting, som man kan gøre, hvis man gerne vil betale mindre i topskat.

 

Pension er lønmodtagernes bedste bud

Som lønmodtager kan det være begrænset, hvad du kan gøre for at undgå at skulle betale topskat. Men det behøver ikke at slå dig ud. Du kan heldigvis stadigvæk gøre lidt, da du kan spare op til din pension, og dermed lade være med at få udbetalt så mange penge på kort sigt.

Det er en god strategi, hvis du gerne vil undgå at betale for meget skat, og du gerne vil spare op til din pension.

Det er ofte en god idé at tænke over, hvor meget du gerne vil spare op til pension, hvis du skal have succes med at gøre det på den måde. Fx er det vigtigt at vide, hvordan du kan leve, når du en dag går på pension.

Alt for mange glemmer at have fokus på dette, og derfor sparer de alt for få penge sammen i deres liv. Når du alligevel kan undgå topskat og spare mere op, så kan du ligeså godt gøre det.

 

Gode muligheder for folk med firma

Hvis du har en virksomhed, som er et A/S eller ApS, så er du stillet langt bedre, da du har mulighed for at lade overskuddet være i virksomheden. Vi ved godt, at dette kun gælder for dig, som har skabt dit eget job, da du ellers ikke har en virksomhed.

Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, så skal du stadigvæk betale topskat, da du skal betale skat af alle dine penge. Det samme oplever du ikke, hvis du har en virksomhedsstruktur. Her vil det kun være virksomheden, som betaler selskabsskat, og så trækker du en løn ud til dig selv.

Du har selvfølgelig mulighed for at læse mere om det her – se mere på denne side.

I sidste ende kan du selvfølgelig aldrig helt undgå topskat, da du skal betale det, hvis du også gerne vil have penge ud til forbrug. Men ved at gøre nogle af disse ting, kan du i hvert fald mindske den skat, som du betaler. For der er ingen grund til at betale for meget i skat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *