Uopfordret skriftlig ansøgning

En af måderne du kan få fat i de mange stillinger, der aldrig bliver opslået, er at henvende dig uopfordret med en skriftlig ansøgning. Nogle jobsøgere sender en stribe ansøgninger afsted, og venter så på at blive indkaldt til samtale, men langt de fleste venter forgæves.

uopfordret ansøgning

De venter forgæves fordi de sender en række ansøgninger, der er intetsigende for virksomheden. De underlader at tænke igennem, hvordan andre vil modtage deres ansøgning, hvordan de selv ville reagere, hvis de modtog deres egen ansøgning.

Grunden til at ansøgningen er intetsigende, er enkel. De har skrevet en standardløsning, fundet en stribe adresser frem via Krak.dk, og sender nu en række standardansøgninger til tilfældige virksomheder ved at ændre adresse.

Ansøgningen skal være gennemtænkt

Inden du overhovedet begynder at skrive en ansøgning skal du være sikker, på at du ønsker beskæftigelse på den pågældende virksomhed. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte din indre vejleder, og spørge om det er det rette job for dig. Kan du ikke få et svar, vil jeg foreslå, at du spørger hvor du ikke skal søge og på denne måde udelukke en række virksomheder.

Når du så begynder at skrive din ansøgning, skal du være opmærksom på, at der er flere ting, du skal bearbejde meget velovervejet. For det første skal du gøre det klart, hvorfor du gerne vil ansættes i netop denne virksomhed og hvilke fordele virksomheden får ved at ansætte dig.

Brug ikke for mange slidte fraser, men omtal to til fem forhold ved virksomheden, som tiltaler dig. Forsøg at koble disse forhold til dine faglige og generelle kvalifikationer eller personlige egenskaber, således det tydeligt fremgår hvilke fordele virksomheden får ved at ansætte dig.først til jobbet

Spørg dig selv: Hvad kan du gøre for virksomheden? Du kan eventuelt skrive en række punkter ned, hvor du nævner dine forslag. Du skal i det hele taget vise initiativ og handlekraft.

Det skal klart fremgå af din ansøgning hvilken type job, du ønsker at komme i betragtning til. Det er meget vanskeligt at stille noget op med en mail, hvori der blot søges om et job. Arbejdsgiveren har intet kendskab til dine interesser og evner. Hvis du sender en sådan ansøgning, vil du næppe få dit ønskejob; hvis du overhovedet får et job, bliver det et tilfældigt.

Derfor anbefaler jeg meget, at du i starten af din ansøgning gør det klart hvilken type job, du ønsker i fremtiden, og det kræver altså nogle klare prioriteringer.

Din ansøgning skal attesteres til én bestemt person. Dette bevirker, at den bliver mere betydningsfuld, og du undgår, at den bliver lagt til side på et skrivebord, hvor den ligger i et par måneder, indtil den bliver smidt ud.

Du skal derfor finde frem til den person, der har bemyndigelse til at ansætte dig. Hvem har det? Det vil normalt være direktøren, så det er denne person, du skal lede efter.

Du kan starte med at kontakte virksomheden og spørge omstillingen, hvem der normalt tager sig af ansættelses- og personaleforhold. Giver dette ikke et resultat, kan du gå på virksomhedens hjemmeside, og finde ud af, hvem der er ansvarlig for området, eller chef for den afdeling, du ønsker at være en del af.

Det skal desuden fremgå af din ansøgning, at du kontakter den person, du har attesteret den til på et nærmere angivet tidspunk og senest tre dage efter, du har sendt den. Er pågældende ikke til stede, når du kontakter firmaet, prøver du selvfølgelig igen og igen. Du skal ikke acceptere at firmaet kontakter dig, for det gør det måske aldrig, og så sidder du dér og venter og venter.

Du forbereder inden du ringer op, hvordan du vil indlede, følge op og afslutte. Du kan for eksempel spørge om din ansøgning er modtaget, og om der er interesse for en samtale nu eller på et senere tidspunkt. Dernæst bruger du din visualiseringskraft og ser hele forløbet for dig så detaljeret som muligt, og så ofte som muligt. Efter nogen øvelse, kan du overvinde nervøsitet, og du kan præsentere dig selv på den bedst tænkelige måde.

Kan jobansætteren intet job tilbyde dig, kan du spørge om han/hun via sine kontakter kan henvise dig til et andet firma, hvor man måske mangler en medarbejder med netop dine kvalifikationer.jobbet er dit

Du skal også tænke på, at såfremt jobansætteren ikke har et job til dig lige her og nu, vil din ansøgning måske blive arkivereret for det tilfælde, at der dukker en stilling op senere. Det er derfor en god idé at kontakte firmaet nogle måneder senere. Du noterer en kontaktdato i din kalender.

Du skal være opmærksom på indvendinger fra jobansætteren, som du ikke må lade dig slå ud af.

Eksempler og skabeloner på gode uopfordrede ansøgninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *