Ledig? Planlæg din dag

For at undgå at tiden smuldrer, er det en god ide at få dagene og jobsøgningen sat i system. For det fleste gælder det, at det er forbavsende, hvor de kan få gjort, når de planlægger, og det er forbløffende hvor lidt, de får gjort, når de undlader at planlægge.

Vælg en fast planlægningsdag
Det er en god ide at vælge en fast ugedag til at planlægge, og jeg vil anbefale fredag. På denne dag planlægger du, hvad du skal nå i den følgende uge. Da det skrevne ord virker meget stærkt på vort sind, er det godt at skrive de aktiviteter ned, som sdu skal udføre i den kommende uge. Samtidig med at du planlægger, danner du et billede af de resultater, du ønsker, der skal komme ud af dit arbejde.Planlægning

Mental forberedelse 
Planlægger du f.eks. virksomhedsbesøg, gennemanalyserer du hvert enkelt besøg. Du tænker nøje igennem, hvad du vil sige til hver enkelt, forbereder du dit møde med omstillingen og/eller sekretæren og jobansætteren. Du ser dig selv, stille og roligt fremlægge dine synspunkter. Du forbereder hele besøget i mindste detalje, hvad du skal gøre, hvad du skal sige. Dan billeder i dit sind af de resultater, du ønsker, der skal komme ud af besøget.

Hver morgen forbereder du dig mentalt ved at få tillidsfuldt og begejstret i gang med dine aktiviteter. Tidligere var du måske nødt til at tvinge dig ud på virksomhedsbesøg, hvis du overhovedet kom af sted. Du er nu ivrigt og spændt på at se disse mennesker, fordi du har tænkt på dem, undersøgt deres forhold og har nogle gode ideer, som du mener er af betydning for dem.

Du kan godt opstille en stram ugeplan, men det er ikke sikkert, at du har lyst il at følge den helt nøjagtigt. Der kan være dage hvor du har lyst til at arbejde hele dagen, og hvor du synes at det føles godt at gøre alt det, du gør, og der vil være dage, hvor du synes, det er vanskeligt at komme i gang.

Ikke to dage er ens
Har du sådan en dag, behøver det ikke betyde, at du intet får lavet. Du kan starte dagen med at visualisere på, at du har masser af energi, og at du er ivrig efter at komme i gang med de gøremål, som du har planlagt for dagen.

Der kan også indimellem være dage, hvor du har brugt for at slappe lidt af, og f.eks. begynde dagen lidt senere eller måske har du brug for en fridag, fordi du har arbejdet særlig meget i de sidste dage. På sådan en dag er der plads til at lytte til din intuition, og tænke positivt og kærligt om dig selv.

Synes du, at du har vanskeligt ved at finde glæde ved din jobsøgning, kan du overveje, om du kan gøre arbejdet på en anden måde. Måske kan du finde en anden fremgangsmåde, eller måske finde støtte og inspiration ved at arbejde sammen med andre jobsøgere.

En anden måde hvorpå du kan skabe mere glade i din jobsøgning er ved at se på din ugeplanog kigge grundigt på de aktiviteter, som du har sagt til dig selv, at dem bør du kaste dig ud i, og i stedet spørge:

“Hvad har jeg lyst til at gøre? 

På en af mine kurser deltog en yngre mand, som hver fjortende dag skrev 10-12 ansøgninger. Mange af de stillinger han søgte var hna ikke særlig interesseret i, og hans chance for at få jobbet var minimal. Alligevel søgte han stillerne, fordi han mente, at han burde. Dette gav ham en følelse af, at han gjorde hvad han kunne for at få et job. Men han følte ingen glæde, og de mange afslag nedbrød langsomt hans selvtillid, og han mistede troen på fremtiden.

“Har du også gøremål på dit ugeprogram som du føler, du bør udføre?” 

Hvis ja, så brug lidt tid på at overveje, om du kan undlade en eller flere af de opgaver, du ikke har lyst til. Overvej om opgaverne kan løses på en anden og nemmere måde. I din jobsøgning skal du først og fremmest følge din glæde ved at udføre opgaverne. Jo mere glad du føler dig, og jo mere du følger din intuition og dine fornemmelser, jo mere bevarer du troen på, at det kan lade sig gøre, og jo hurtigere vil du få dit ønskejob.

 Find mere inspiration her:

Gode råd til ledige

10 gode tips til arbejdsløse

Arbejdsløs? Gode råd til din økonomi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *