Find dit drømmejob – sæt dig et mål

Jeg møder mange dygtige og intelligente mennesker, som arbejder seriøst og yder en stor arbejdsindsats hver dag. Men spørger jeg dem:

“Hvad er dine mål?” 

Så svarer langt de fleste af dem, at det ved de ikke, og at de blot tager det som det kommer, så viser dig sig nok noget. De samme mennesker planlægger deres sommerferie ned til mindste detalje, og de sætter store ambitiøse mål for ferien. Det er også fint, men deres liv er trods alt vigtigere end en ferie.

Jeg er enig med Gunner Kastbjerg, som har skrevet bogen “Vejen til Succes” (1990). Han skriver:

“Det er fejlagtigt at tro, at såfremt du lever uden mål, kan du bedre bruge de muligheder, der viser sig. Det er omvendt. Du er selv med til at skabe dine muligheder ved at du har et mål, for på den måde sætter du dig i stand til at se og grube chancerne når de kommer.”

Lad os tage en årgang fra en uddannelsesinstitution. De fleste får arbejde nogenlunde hurtigt efter deres efter deres afsluttende eksamen. De bliver ansat i forskellige virksomheder og organisationer. Nogle af dem får i løbet af kort tid en lederstilling, mens andre fortsætter i underordnede stillinger år efter år.

Nogle synes at deres liv er spændende og finder tilstrækkeligt med udfordringer i jobbet, mens andre føler, at deres at deres liv er trist og at de har forspildt deres chancer. Forklaringen på, at nogle opnår succes og andre får mere eller mindre fiasko, skyldes den enkeltes indstilling til at planlægge sit liv. Den, der når længst, er ham/hende, der har et præcist billede i sindet af fremtiden, har tillid til sig selv, og lader sig ikke styre af andre.

Definér dit drømmejob

Et ønskejob job er et job, hvor du beskæftiger dig med det, du har allermest lyst til og samtidig modtager penge for det. Nå r du har lyst til det, du gør, føler du dig levende og tilfreds og du opnår store resultater.

Du kan sagtens tjene penge på et arbejde, som du ikke kan lide, men det kræver en større anstrengelse. Desuden vil du ofte være trist, når du skal på job om morgene, føle træthed i løbet af dagen, i perioder vil du blive grebet af modløshed og depression. Disse følelser vil kun tiltrække det, du ikke ønsker. Hvis du derimod har lyst til det, du gør, føler du glæde og lykke, og dine positive tanker tiltrækker succes og fremgang.

Du tænker måske, at du er nu godt tilfreds, bare du har et arbejde. Man kan ikke stille krav om ønskejob, når der er så mange arbejdsløse.

Hvem siger, at det er nemmere bare at få et job, end det er at få sit ønskejob? Det min opfattelse, at det er omvendt. Når du har defineret dit ønskejob, vil du være meget indstillet på at gøre det, der er nødvendigt for at få det. Du yder men målrettet indsats hver dag. Du kan slet ikke lade være. Du føler, at dit liv har en mening, og du bliver lykkeligere på alle områder.Drømmejobbet

Kom ud af din tryghedzone

Når du skal finde dit ønskejob, er det vigtigt, at du giver slip på negative oplevelser af dig selv, og at du tror fuldt og fest på, at det kan lade sig gøre. Du må også slippe den opfattelse, at det er bedre at affinde sig med noget kendt, fordi du forbinder forandring med usikkerhed. Du skal passe på, at du ikke bliver en tryghedsnarkoman, således at du altid ved, hvor du skal hen, og hvad du kan forvente, når du kommer dertil. Du kan ikke udvikle dig, hvis du kender vejen allerede.

Kan du ikke udvikle dig, kan du heller ikke opnå tilfredshed og lykke. Du kan derfor have mod til at betræde nye veje, så du kan sætte din ydeevne i vejret.

Vær ikke bange for din egen storhed. Mange mennesker er bange for deres egne muligheder og lader sig derfor nøje med langt mindre, end hvad der er tilfredsstillende og meningsfuldt for dem. De affinder sig med det middelmådige, fordi de ikke tror på sig selv. Tænk som en sikker vinder, så bliver ethvert ønske en mulighed. Mange har vanskeligt ved at tro på deres mål i begyndelsen, og troen må derfor styrkes hen ad vejen. Du eller dine omgivelser synes måske at dit mål er urealistisk. Men selv det mål, der lyder allermest urealistisk, kan blive til virkelighed.

Brug din fantasi og din evne til at dagdrømme og fantasere. Du skal ikke tænke:

“Det er umuligt! Det kan ikke lade sig gøre.

Tænk i muligheder. Spørg i stedet dig selv:

Hvad er det allerbedste, jeg overhovedet kan opnå?

Efter at have forestillet dig det bedst mulige du kan opnå, skal du anstrenge dig for at forestille dig et resultat, som er endnu bedre. Tænk stort. Udvid din fantasi, forstør dine billeder og led med nye ideer. Se om du kan udvide de grænser, du hidtil har afstukket for hvad du tror, du kan opnå.

Find andre gode råd til vejen mod drømmejobbet. 

Du skal hele tiden søge efter det, du har mest lyst til. Hvis du prøver at få succes med et arbejde, du ikke bryder dig om, bare for at gøre andre tilfredse, eller fordi du ikke tror, at der finde andre muligheder, vil du ikke føle glæde og tilfredshed.

Du har måske den opfattelse, at du ikke kan få det job, du drømmer om, på grund af forskellige omstændigheder. Det kan f.eks. være økonomiske grunde som følge af ansvar for dine børn, eller din ægtefælle ikke vil tillade dig, at du følger dine drømme.

Hvis du ikke tror på, at noget er muligt, vil du ikke kunne opnå det. Men hvis du bare svagt kan forestille dig, at det kunne være muligt, er du allerede godt på vej til at skabe det.

Til sidst vil jeg dele en video med jer, men en fyr, som måske kan hjælper dig med at definere dit drømmejob – 12 trin og du er klar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *