Gør din ansøgning målrettet

Du skal først og fremmest gøre din ansøgning målrettet. Du må aldrig skrive standardansøgninger, hvor du bruger den samme tekst og ændrer dato, adresse, og lidt ved indledningen.

Det tager ganske vidst ikke lang tid at skrive en ansøgning på denne måde, men arbejdet er overflødigt. Det fremgår tydeligt at ansøgningen på denne måde, at afsenderen ingen mål har og at ansøgningen er tilfældig. Derfor bliver det også til et

Målrettet jobansøgning

afslag.

Du skal skrive få gennemarbejdede og målrettede ansøgninger, der giver jobansætteren en præcis beskrivelse af dine kvalifikationer.

Din ansøgning bliver målrettet ved at du strukturerer din tekst således, at dine kvalifikationer og stillingsannoncen afspejler hinanden på en klar og iøjnefaldende måde. Derved bliver din ansøgning relevant for jobansætteren.

Det kan også være en fordel at foretage lidt research før du søger. På denne måde kan du rette dine erfaringer direkte til virksomhedens behov.

Ansøgningen skal være veldisponeret og give en præcis beskrivelse af dine kvalifikationer. Vær aldrig sjusket eller skødesløs med en ansøgning. Er den rodet, uoverskuelig og med stavefejl og lignende har du karakteriseret dig selv og den måde du arbejder på.

Formelle krav til ansøgningen

  • Vedhæft som PDF-fil og ikke Word-dokument
  • Struktur: Klar og veldisponeret. Dine kvalifikationer og stillingsannoncen skal afspejle hinanden.
  • Sprog: Almindeligt sobert dansk – korrekt stavning og tegnsætning
  • Undgå: modeprægede udtryk, slang, faglig jargon, kvudrede sætningskonstruktioner, fjollede bemærkninger, for mange metaforer – formelt niveau.
  • Generelt: Navn, adresse, telefonnummer, såvel på ansøgning som CV, dataliste og bilag. Ansøgningen skal indeholde en henvisning til hvor og hvornår du har set/hørt om stillingen. Dvs. du angiver avisens/websidens navn dato eller henviser til den person, hvorfor du har oplysninger om den ledige stilling.
  • Skriv med bred margin – der skal være plads til jobansætters notater
  • Referencer, eksamensopgaver, artikler og andre opgaver, som måske kan få betydning for vurdering af din egnethed til den ledige stilling, kan anføres med tilkendegivelse af, at du vil fremsende/fremligge dem efter anmodning.
  • Bilag: 1) Dataliste 2) Anbefalinger 3) Eksamensbeviser 4) eventuelle referencer
    Højst 2-4 bilag – vælg de mest relevante.

Sådan kan du bygge din ansøgning op

Din ansøgning skal skabe opmærksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *