Sådan skal du se ud til din jobsamtale

Tøjkrisen på den dag man skal til jobsamtale er altid lidt mere kritisk end normalt. Man vil gerne give et godt forhåndsindtryk til sin arbejdsgiver, da man ved hvor stor en betydning førstehåndsindtrykket har. I denne artikel vil vi give dig de bedste bud på, hvordan du skal klæde dig på, så du undgår den stressede morgen-tøjkrise.

Orientér dig om beklædningen

Hvis du vil have dit drømmekarriejob, må du også sørge for at klæde dig på til jobbet. Dette kan svinge meget alt efter hvilket job, du har søgt. Du kan med fordel tjekke virksomheden ud på de sociale medier og på deres hjemmeside for at få en ide om stemningen og dresscoden.
En god tommelfingerregel er at tage skjorte og businessbukser på, da det er enkelt klassisk, men alligevel ikke er alt for meget. Det er meget neutralt, og passer til de fleste jobbeskrivelser. Haus-frau tilbyder rigtig lækkert tøj, som kan give dig en masse inspiration til, hvad du selv kan have på til din jobsamtale.  Din påklædning er meget vigtig, da det er det første arbejdsgiveren ligger mærke til.

Hav styr på hygiejnen

Inden du tager til jobsamtale, er det en meget god ide først at have styr på den personlige hygiejne. At have styr på den personlige hygiejne betyder, at du skal have rene og nyklippede negle på både fødder og hænder. Dine hænder er nogle af dem du bruger til at udtrykke dig selv med og de vil i løbet af jobsamtalen være synlige, så vær ekstra opmærksomme på, at de ser velplejet ud. Du kan med fordel putte en lys neglelak på, som vil gøre dine negle skinnende og sunde at se på.

Make-up – less is more

En god ide er at bruge makeup til at dække dine mørke rander eller bare for at få dig til at se mere frisk og energisk ud på denne dag. Men pas på med at overdrive alt for meget med makeuppen, da dette kan sende et helt forkert signal til din arbejdsgiver. ”Less is more” er derfor et perfekt udsagn at tage udgangspunkt i til en jobsamtale.

Frem med det store smil

Den sidste og nok vigtigste accessoiry du kan bære den dag er et smil. Det kan godt være det lyder som en kliche, men den bedste måde at give et godt førstehåndsindtryk på er ved at se glad og smilende ud. En arbejdsgiver vil nemlig gerne ansætte en person, der virker glad og sympatisk. Så tag det store smil på til din jobsamtale, så skal det hele nok gå som smurt.

Med disse tips vil du være godt klædt på til at give det bedste førstehåndindryk til din nye potentielle arbejdsgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *