Jobsøgning: sådan forbereder du dig til jobsamtalen

Mange tror fejlagtigt at det sværeste ved en jobsøgningsproces er at skrive en god anøgning men dette er ikke tilfældet for det er ved den personlige samtale at fårene bliver skillet fra bukkene. Så hvis du gerne  vil have nogle gode råd til hvordan man griber en jobsamtale an kommer der her tre simple råd.

1: Medbring altid din ansøgning, cv og noget papir til noter

Det dummestr man kan gøre til en jobsamtale er at virke uforberedt. Derfor er det en god ide at medbringe både sin ansøgning, sit cv og et stykke papir og en blyant til at tage noter med. Arbejdsgiveren har helt sikkert noget i din ansøgning de gerne vil have uddybet. Derfor er det vigtigt at man har læst sin ansøgning igennem. Her kan man eventuelt forsøge at lave nogle spørgsmål som man kunne forestille sig at blive spurgt om. Som en sidste ting er det også en god ide at medbringe pen og papir da dette giver en mulighed for at skrive vigtig information ned, såsom detaljer om det videre forløb, jobbets forskellige funktioner eller endda spørgsmål som du kommer i tanke om til samtalen. Hvis du mangler en god notesbog til jobsamtalen kan du finde hvad du skal bruge her.

2: Lad være med at komme lang tid før samtalen begynder

En anden ting man skal have for øje er at man som jobsøgende er på vej ind på en arbejdsplads hvor man mår forvente at der er travlt. Derfor er det ikke nogen god ide at troppe op lang tid før din samtale skal begynde. Det scorer du ikke nogen bonuspoint på – tværtimod. Det mest optimale er derfor at møde op 10 minutter før ens samtale skal begynde. Man kan også forvente at tidsplaner rykkes og dette resulterer oftest i forsinkelser så man kan komme til at sidde og vente længere end man regnede med.

3: Hav styr på dit udseende og din påklædning

Som en sidste ting er det vigtigt at se ordentlig ud når man skal til samtale. Her skal man tænke meget over hvilken branche man søger job i så man ikke klæder sig helt anderledes end de personer man skal til samtale hos. Hvis man skal til en samtale om et job som pædagog eller håndværker er der ikke nogen der forventer jakkesæt og slips men hvis man søger job som embedsmand i staten kunne man godt have en forventning om at man møder op i en pæn skjorte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *