Gode råd til din ansøgning

jobansøgning guideNår du skal i gang med at skrive sin ansøgning, så er der mange faktorer, der gør sig gældende. I det store hele handler det blot om, at overbeviser arbejdsgiveren om, at han/hun skal tage netop dig til samtale. Denne artikel giver dig de bedste råd til, hvordan du skriver en perfekt jobansøgning.

Råd nummer 5 er et hjemmekursus, som vi har efterprøvet og giver en stor anbefaling til den, der søger job.

Bodybuilding, a soldier from butera will participate in the world championships in las vegas. The mayor: “pippo is an example for many young people” sustanon 350 anabolic steroid use in bodybuilding, canine anabolic steroid – dhyan yoga kendra.

Råd nummer 1: Skab interesse

Du har nu fået arbejdsgiverens opmærksomhed, og det næste er, at du skal skabe interesse. Du sætter dig i modpartens sted, og du ved, at han/hun kun interesserer sig for sig selv og sit firma. Du skal derfor gøre opmærksom på de fordele firmate opnår ved at ansætte dig.

Et eksempel:

En virksomhed er flyttet til din by, og du tilbyder dig som konsulent for virksomheden på baggrund af din lokale viden. Måske tilbyder du at øge eksporten til et bestemt land, eller du foreslår, at du reducerer produktionsomkostningerne eller styrker forretningens profil. Du kan også tilbyde at tilføre afdelingen ny inspiration, eller tilbyde en engageret og dygtig medarbejder.

Du skal med andre ord tilbyde virksomheden løsninger og muligheder for at skabe interesse.


Råd nummer 2: Beskriv dine kvalifikationer

Du har ramt firmaets behov, og du må nu i gang med at sandsynliggøre, at du er den rigtige løsning på firmaets problemer, fordi du har de rette kvalifikationer. Du skal nu beskrive dine faglige, generelle og personlige kvalifikationer, men kun dem, der er relevante for jobbet. Arbejdsgiveren ser efter tegn på begejstring for det ledige job, selvtillid, ambitioner, og initiativ.

Er du eller har du været aktiv på et eller flere områder, eller har du påtaget dig vanskelige opgaver, skal det fremgå af din ansøgning du skal fremhæve dine stærke sider.

Råd nummer 3: Tag initiativ

Til sidst tilkendegiver du, at du ønsker en samtale. Specielt hvis du søger uopfordret, er det op til dig at tage det næste initiativ. Du vil gerne til samtale, derfor skriver du, at du ringer til den person, du har sendt din ansøgning til, på en nærmere fastsat dato, gerne med klokkeslæt og altid kort efter at vedkommende har læst din ansøgning – max. 3 dage.

Du må aldrig vente på en opringning. Den kommer måske aldrig. Så sidder du dét og spilder en masse tid, og de negative tanker får let overtaget. At tage initiativ ved at ringe til arbejdsgiveren viser også, at du er initiativrig, opsøgende og modig – alle evner som enhver arbejdsgiver sætter pris på.

Råd nummer 4: Hvornår skal ansøgningen sendes? 

Dette er selvfølgelig et spørgsmål, og ikke et råd som sådan. Men rådet kommer i det følgende afsnit.

Er der angivet ansøgningsfrist, skal denne selvfølgelig overholdes. Er ansøgningsfristen angivet til mandag d. 10. oktober, klokken 12, er det for sent at aflevere 12.02. Allerbedst er det, hvis du afleverer den umiddelbart efter stillingen er opslået. Det offentlige angiver næsten altid en ansøgningsfrist, hvorimod det private sjælden gør det.

Er der ingen frist angivet, skal du virkelig op på mærkerne. Der må helst ikke gå mere end to dage, før din ansøgning er nået frem. Så du har travlt, når du ser et stillingsopslag, som du synes ser interessant ud.

Er stillingen for eksempel slået op i en søndagsavis, bruger du søndagen til at ringe rundt til de mennesker, som du mener har kendskab til firmaet. Samme dag laver du udkast til en ansøgning. Mandag morgen ringer du til firmaet for at få yderligere oplysninger, skriver ansøgningen færdig, og bor du i behørig afstand, afleverer du den personligt, ellers må du sende den. Grunden til at det er så vigtigt at få ansøgningen af sted, er den simple grund at virksomheden som regel ønsker at få den ledige stilling besat så hurtigt som muligt, og derfor vælger den nye ud blandt de første indkomne ansøgninger.

Venter du for længe, er stillingen måske besat, når din ansøgning når frem.

Råd nummer 5 – ultimativ videoguide

Det sidste og måske mest effektive råd er at søge det ultimative information til, hvordan du skriver i en simpel men effektiv jobansøgning. Det drejer sig om et hjemmekursus på video fra job-guru/coach Malte Lange, der har lavet både en DVD samt en elektronisk udgave den perfekte guide til, hvordan du får dit drømmejob.

Hjemmekurset er efterprøvet af Esome, og vi kan kun give det vores varmeste anbefaling til enhver der er på jagt efter drømmejobbet – eller blot har brug for hjælp til forbedre sin ansøgning og CV og eller en masse konkrete råd til jobsamtalen.

Råd nummer 6 – Lav en ordentlig kontakt-sektion

Når din kommende arbejdsgiver skal kontakte dig, skal du gøre det nemt for vedkommende. Med andre ord skal du gøre mere ud af din kontakt side. Se evt. her, hvordan denne “kontakt os” er skruet sammen.

Råd 7 – Hold din ansøgning opdateret

Vi har talt med Memoo.dk, som er et dansk webbureau, der udvikler hjemmesider til store og små kunder. Memoo ansætter en del folk løbende, og har stor erfaring med at læse ansøgninger.

Direktøren udtaler bl.a.:

Det er virkelig en god ide at få opdateret ansøgningen. Vi ser igen og igen at vores ansøgninger indeholder stavefejl og generelt mangelfulde informationer ift. uddannelse, årgang m.m. Så brug ekstra tid på at kigge det hele igennem. Det betaler sig, når man skal igennem nåleøjet.


Esome anbefaler ovenstående, men du kan også finde inspiration på disse sider, omend det der er mest at hente i e-bogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *