Sådan er dine muligheder for at søge job i udlandet

Rigtig mange danskere vælger hvert år at søge job uden for Danmarks grænser. Her er det især Storbritannien og USA,der er nogle af danskernes foretrukne destinationer, men også de baltiske lande har i de seneste år haft godt fat i danskerne. Hvis du selv overvejer om du skal prøve lykken i udlandet, kommer der her en kort guide med, hvilke regler der gør sig gældende.

1: Tag dine dagpenge med til udlandet i 6 uger

En af de store fordele ved det danske dagpengesystem er den store fleksibilitet den giver. Her kan man blandt andet tage sine dagpenge med sig til et andet EU-land i op til seks uger. Dette skyldes EU’s regler om den frie bevægelighed, så hvis man gerne vil søge job i Europa gælder det bare om at komme af sted.

Denne løsning gør at man ikke behøver at tage et dyrt lån som disse for at kunne udleve sin drøm. Dog skal man selvom man søger job i udlandet stå til rådighed for arbejdsmarkedet i Danmark, så hvis man i denne periode bliver indkaldt til en samtale i Danmark, er man forpligtet til at deltage i den. Derudover skal man også tjekke sine jobforslag en gang om ugen på job net. Udover EU-landende kan man også søge job under disse forhold i Norge, Schweiz og Island, da disse alle er en del af EU’s frihandelsorganisation.

2: Ved jobsøgning i USA: kombiner ferie og jobsøgning

USA har nogle andre regler for søgning af job end i EU. Dette betyder at man i de fleste tilfælde har ret til at søge job på sit turistvisum i USA men hvis man til gengæld lykkedes med at få et job, så vil man skulle lave en ny ansøgning om at få et arbejdsvisum. Men dette betyder dog, at man har muligheden for at kombinere blandt andet storbyferie med aktiv jobsøgning. I denne forbindelse, kan man også få sine dagpenge med til USA ligesom når man søger job i EU.

3: Jobsøgning uden for EU og USA

I modsætning til både EU og USA, så har Danmark ikke samlede aftaler med størstedelen af resten af verden. Hvis du derfor overvejer at søge job i enten Canada, Australien eller endda Japan, vil der være forskellige regler for hvor lang tid du kan opholde dig i landet og under hvilke betingelser.

Derfor bør du altid henvende dig til det pågældende lands ambassade og høre nærmere. Derudover bliver du også nødt til at forhøre dig hos din egen a-kasse angående mulighederne for at tage dine dagpenge med dig, men i de fleste tilfælde skulle dette dog være muligt.

Ellers kan man blive nødt til at tage et lån for at finansiere sit udlandseventyr. Hvis du selv mangler et lån til dette kan du finde et billigt et af slagsen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *