5 gode råd til jobsøgningen

At stå uden job er for mange en rigtig svær og udfordrende situation, og jobsøgningen kan ofte være en endnu større udfordring. ”Hvad skal en god ansøgning indeholde?” og ”hvordan laver man en god ansøgning?” er ofte spørgsmål man stiller sig selv når man står og skal søge nyt job. Når man står i sådanne situation kan man nemt blive irriteret, men det er heldigvis slet ikke unormalt. Den tendens kan du læse mere om her. http://irritation.dk/du-let-irriteret/

job råd

Efter selv at have stået i situationen med jobansøgninger og jobsamtaler har jeg draget mig en del erfaringer, som jeg gerne vil dele ud af. Heldigvis har jeg inden for de seneste år også siddet på den anden side af bordet, og har haft æren af at skulle vurdere og ansætte nye medarbejdere. Disse erfaringer vil jeg her nedenfor dele ud af og komme med et par gode råd.

Råd nummer 1:

Søg job online.
Der findes et hav af udbydere af jobopslag og det gælder bare om at få sendt en masse ansøgninger afsted. Langt de fleste stillinger, som bliver opslået via jobzonen, jobindex eller en helt tredje bliver hver dag set af flere tusinde mennesker og virksomhederne modtager ofte fler hundrede ansøgninger til et aktuelt job. Så det gælder bare om at få sendt en masse ansøgninger afsted for at øge ens odds for, at komme til så mange jobsamtaler som muligt. Det er oftest lettere at ”sælge sig selv” når man sidder til en jobsamtale.

Råd nummer 2:

Søg råd hos andre om jobsøgning.
Konstruktiv kritik er altid et super godt redskab til en god ansøgning. Det gælder bare om at suge til sig fra diverse bøger, artikler og hjemmesider. Alt hvad man kan finde om jobsøgning, jobansøgninger og jobsamtaler, som kan give dig nye perspektiver og fif er rigtig meget værd. Få din ægtefælle, kæreste eller mor og far til at læse din ansøgning igennem og lad dem komme med konstruktiv kritik. Men, husk at der er lige så mange gode råd om jobsøgning, som gode jobkonsulenter; så altings målestok er om du kommer til jobsamtale.

Råd nummer 3:

Start, evaluere og justere.
Erfaringen siger at den første jobansøgning man sender ud, sjældent er den, der er årsagen til at du får jobbet. Det gælder om at kunne tilpasse sig situationen og den fornødne forandring. Hvis det du gør virker, så fortsæt endelig. Men hvis det ikke virker, så overvej at ændre på det du gør. Jobsøgningen er lige som alt andet, hvis du vil være god til det, så gælder det om at øve sig og se muligheder frem for begræsninger.

Råd nummer 4:

Mød op og aflevér din ansøgning.
En af de mest simple men mest effektive ting at gøre for, at skille sig ud blandt mængden og give et godt førstehåndsindtryk er, at møde op hos virksomheden og aflevere sin ansøgning. Her har man mulighed for lige hurtigt at fortælle lidt om sig selv og give udtryk for at man er villig til, at løbe den ekstra meter for at få jobbet. Hvis du beslutter dig for, at møde op med din ansøgning så husk at give et fast håndtryk. Det er rigtig svært, at tage en person seriøs, hvis man ikke engang kan give et ordentlig håndtryk.

Råd nummer 5:

Netværk.
I langt de fleste tilfælde i en ansættelsesproces, så er det altid en kæmpe fordel at have noget relation til en i den virksomhed man søger job hos. Derfor gælder det bare om at udbygge sit netværk og opsøge diverse netwærksarrangementer, som bliver afholdt i hele Danmark. Her handler det blot om at være imødekommende, åben, venlig og opsøgende. Så kommer det næsten helt af sig selv. I lederstillinger i hele verden bliver der faktisk sjældent hyret udelukkende igennem en jobansøgning og et CV, men fordi man har sit netværk i orden og ved hvordan man skal bruge det.

Jeg sidder selv til dagligt med et hav af projekter og afholder selv løbende jobsamtaler. De sidste par måneder har jeg sammen med min kompagnon haft stor fokus på et lovende projekt, hvor vi løbende modtager ansøgninger til vores stillinger som skribenter. Vores stillinger er meget attraktive for unge mennesker, da arbejdstiderne er meget fleksible og vi skriver mere eller mindre om alting. Nogen af de ting vi laver på dette projekt er at vi tester forskellige produkter, som gør det nemmere for forburgerne at vælge den rigtige model. Du kan læse om nogle af de test vi har lavet lige her http://testfabrikken.dk/ . Men i den sammenhæng har jeg haft muligheden for sidde på den anden side af bordet, og her lærer man hurtigt hvad man som arbejdersgiver ligger vægt på. Disse ting er hovedsageligt de 5 råd jeg har listet op her ovenfor.

Man skal huske på at hver eneste stilling, der bliver slået op til offentlig skue altid vil få et hav af ansøgere og derfor gælder det altid om at skille sig ud på enten den ene eller anden måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *