Brancher med gode vikarmuligheder i 2021 og 2022

Dansk økonomi er i forrygende form og væksten ser ud til at blive den højeste i mange år.

Men på trods af den høje vækst, så er der stadig mange der mangler noget at rive i. Dette gælder særligt for unge mennesker, som ikke nødvendigvis mangler et fuldtidsjob, men et deltidsjob. Og på den anden side står en lang række virksomheder, som lige nu desperat mangler hænder. Derfor vil vi i denne artikel komme ind på nogle af de brancher, hvor der kan være gode muligheder for at få et vikarjob lige nu og i det kommende år.

Byggebranchen

Den første branche som er værd at fremhæve, er byggebranchen.

Byggebranchen er kendt for at have mange sæsonprægede projekter og ikke mindst midlertidige projekter, hvor der er brug for kompetencer på alle hylder. Det gælder både ufaglært arbejde og højt specialiseret arbejde. Der er særlig stor byggeaktivitet i de større byer som København Aarhus og Aalborg, men også i provinsen, hvor der lige nu bygges mange nye boliger til private og ikke mindst virksomheder, som vælger at bruge tiderne til at udvide deres faciliteter, så de står bedre rustet til fremtiden.

Så hvis du ikke har noget imod et eventuelt hårdt fysisk arbejde, så kan byggebranchen være den rette løsning for dig. En af de virksomheder der lige nu mangler arbejdskraft er Celero, som arbejder med nedrivning og miljøsanering i hele Danmark. Selvom de har et hovedkvarter i Nordsjælland, så dækker de også Jylland, Fyn og resten af Sjælland. Så uanset hvor du bor i landet er der gode muligheder for at du kan finde et deltidsjob tæt på din bopæl.

Underholdningsindustrien

En anden branche som er værd at fremhæve, er underholdningsindustrien. Underholdningsindustrien er ligesom restaurationsbranchen en af de brancher, hvor der lige nu er desperat brug for hænder, da disse industrier igen har mulighed for at holde åbent. Det betyder at der særligt er mangel på folk der kan stå i garderobe og ikke mindst hjælpe med at betjene kunderne. Så uanset om du har tidligere erfaringer som tjener eller garderobepige, så er der gode muligheder for at finde et job i denne branche. Og hvem ved hvad det kan føre til. Der er talrige historier om personer, der er startet ganske ydmygt i denne branche for at stryge helt til tops. Så hvis du drømmer om et job i rampelyset, så kan du måske overveje at kigge denne vej. Lige nu det ser i hvert fald ud til at der vil være rigtig meget brug for arbejdskraft i denne branche i det næste gode stykke tid.

Industrivirksomheder

En anden type virksomhed som lige nu mangler arbejdskraft er de klassiske industrivirksomheder. Arbejdsopgaverne inden for industrien er ikke længere nødvendigvis fysisk hårde, da langt de fleste processer i dag er automatiseret. Nogle af de job som du kan finde her er blandt andet supervisor særligt til nathold, hvor der er brug for personer, der kan holde øje med produktionsapparatet og sørge for, at det ikke går i stå. Og bare rolig skulle det gå i stå, er det vigtigste at du slår alarm, og så vil der herefter komme en specialist og kunne hjælpe dig. Derudover er der også stor mangel på rengøringspersonale inden for industrien, hvilket det kastede en rigtig god timeløn af sig og det behøver ikke at være fysisk hårdt. Derudover finder meget rengøringsarbejdet sted i weekenderne, så hvis du gerne vil have et godt velbetalt arbejde, som ikke kræver en stor del af din tid, kan et rengøringsjob inden for industrien være en rigtig god løsning for dig.

Rejsebranchen

En sidste branche som for alvor er kommet op i gear igen, er rejsebranchen.

Danskerne er helt naturlige masser af mod på at tage ud og opdage verden igen efter lang tids nedlukning og derfor er der ligesom i de andre brancher stor brug for arbejdskraft inden for netop denne branche.

Dette gør sig gældende både herhjemme, hvor der er brug for folk der kan tage telefonen og hjælpe folk med bookinger og ikke mindst svare på spørgsmål og yde god service.

Men derudover er der også brug for folk som kan tage de mange turister i hånden og vise dem rundt på eksotiske locations såsom eksempelvis Mallorca Kreta eller nogle af de andre mange dejlige destinationer som danskerne holder så meget af. Så hvis du har mod på at tage ud at opleve verden eller måske endda erfaring som guide så overvej om ikke du skal udnytte denne mulighed til at komme ud at opdage verden og tjene nogle penge ved siden af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *