Boost din selvtillid

Vi kender alle et par stykker af dem – de mennesker, der altid oser af selvtillid. De går altid med rank ryg, har en stærk udstråling og en smittende, positiv attitude. Men hvor får de deres selvtillid fra, og hvordan kan du gøre dem kunsten efter? Læs vores bud på hvad du kan gøre, for at booste din selvtillid.

Hvorfor er selvtillid så vigtigt?

Helt enkelt er selvtillid din tillid til og tro på dine egne evner. Din selvtillid – eller manglen på samme – vises gennem din væremåde. Hvordan opfører du dig? Hvordan er dit kropssprog? Hvordan taler du? Hvad siger du? Din selvtillid kan altså både bidrage positivt og negativt til forskellige situationer.

Har du for lidt selvtillid, bliver du usikker på dig selv og tænker meget over, hvad andre synes om dig. Er du sjov nok, klog nok, pæn nok og muskuløs nok? Tvivlen på dig selv kan blive så stor, at du bliver bange for at kaste dig ud i nye ting eller få nye relationer. Har du derimod for meget selvtillid, og dermed en meget stor tiltro til egne evner, kan du hurtigt begive dig ud i mere, end du kan gabe over – og lande hårdt og brutalt på den anden side. Samtidig kan du blive opfattet som arrogant af folk omkring dig.

Det handler altså om at have den helt rette mængde selvtillid – men hvordan får man lige det?

Ændr dit tankemønster

Først og fremmest skal du anerkende de ting, du er usikker på. Om det er bumser eller ting du fortryder at have gjort er underordnet. Vær bevidst om, hvorfor du ikke føler at du er den bedste version af dig selv. Når du er klar over det, er det nemlig nemmere at stoppe de negative tanker, lige så snart du kan mærke at kommer snigende. Stop tanken, og fokuser i stedet på alt det gode ved dig. Det kan igen både være dit udseende, dine succeser og/eller dine styrker. For nogle hjælper det at skrive det ned på et stykke papir, da det gør det mere håndgribeligt – prøv om det også gør en forskel for dig.

En anden måde man kan booste sin selvtillid, er ved at snyde den frem. Taler du positivt om dig selv, din fremtid og dine fremskridt, vil du styrke den positive opfattelse af dig selv – i dine egne øjne og i andres. På trods af at det kan lyde banalt, virker det faktisk.

Vær den bedste version af dig selv

Selvtillid handler også i høj grad også at stå ved sine holdninger, principper og stil – også selvom du møder modstand. Øv dig derfor på at stå fast, uanset om der er tale om tøjstil, politisk standpunkt eller noget helt andet. I forlængelse af dette, bliver du også bedre til at være ligeglad med, hvad andre tænker om dig.

For nogle kan det også gøre en stor forskel at få gjort noget ved de ydre ting, der er skyld i den dårlige selvtillid. Hos Cerix.dk kan du få en lang række kosmetiske behandlinger, der kan bidrage til en højere selvtillid. Det er dog vigtigt at du husker at arbejde med dig selv også. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *