Vækstpakke skaber job i fødevarbranchen i Danmark

Det ser ud til at en ny vækstpakke fremskaffet af regeringen skal skabe en masse gode jobs i Danmark. Især nogle steder hvor der er rigtig meget brug for det! Regeringens vækstplan giver dermed masser af optimisme i både landbrugssektoren og fødevaresektoren. I denne tid tales der rigtig meget om, at slagterjobs der går til udlandet og landmænd der er i økonomisk klemme.

fødevaremarkedet

Denne vækstpakke skal give et ordenligt økonomisk skub til fødevarebranchen, hvor de mange danske virksomheder er i direkte konkurrence med det internationale marked. Alle taler om hvor hårde vilkår fødevarsektoren egentlig har, og nu er tiden så inde til, at vi skal gøre noget ved sagerne.

Selve pakken hedder VækstplanDK.

Bl.a. peger fødevareministeren på 4 emner, som kommer til at gøre livet lettere for de hårdest ramte. Disse fire emner er:

  • Kraftig reduktion af spildevandsafgiften. Denne reduktion bliver på omkring 700 mio kr. om året.
  • Emballageafgiften forsvinder helt.
  • Energiafgifterne på produktionen bliver lavere.
  • Hele transport afgiften droppes.

Men hvordan forholder branchen sig egentlig til det? Vi har talt med Preben Larsen – ejeren af Takeawayspot.dk – og han udtaler bl.a.:

Vi er utrolig glade for disse nye tiltag, og er overbevidste om, at Vækstplan DK kommer til at gøre os mere konkurrencedygtige. Take away branchen i Danmark og i udlandet er meget konkurrencepræget, og vi håber, at dette kommer til at give os lidt luft.

Læs mere info om Vækstpakke DK her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *