Sådan vælger du et ERP-system

Det kan være svært at knytte alle arbejdsprocesser sammen på ens arbejdsplads, og derfor kan det være værd at overveje en ERP-løsning. ERP betyder Enterprise Ressource Planning og er et system, der gør det muligt for dig at håndtere alt fra salg og indkøb til lagerstyring og produktion i ét enkelt program.

Der er flere typer af ERP-systemer du kan bruge, men vigtigst af alt er at systemet skal passe til din virksomheds behov. Læs her, hvordan du vælger en løsning der passer til dig.

Overvej jeres arbejdsprocesser og teknologi

Det første du skal overveje ved en ERP-løsning er at den er kompatibel med de arbejdsprocesser, som er essentielle for din virksomhed, samt jeres nuværende teknologiske platforme.

Arbejdsprocesserne er fokus for ERP-systemet, og det er derfor vigtigt at du får udbytte af din investering i systemet. Du bør undersøge hvilke leverandører, der har erfaring med de samme type arbejdsprocesser, som findes i din virksomhed.

Desuden bør du dianabol nl undersøge, om løsningen passer til den software, som er installeret på jeres computere, så systemet fungerer optimalt.

Planlæg implementeringen

Når du skal implementere en ERP-løsning, skal du være forberedt på at det tager en del tid før løsningen er oppe at køre. Typisk tager det 3 til 6 måneder før løsningen er helt i hus og blevet en del af hverdagen.

Derfor skal du lave en tidsplan og projektplan til at skabe overblik og få løsningen til at fungere. Du skal også inddrage personer som har speciel betydning for at løsningen bliver implementeret, som mellemledere i forskellige afdelinger.

Uddan dine medarbejdere

For at sikre at implementeringen af ERP-systemet fungerer, skal uddannelse af dine medarbejdere være en essentiel del af dine overvejelser.

Det er jo nemlig medarbejderne, som skal sidde i programmet og derfor er det vigtigt at de som hverdagsbrugere inddrages, i hvordan forskellige processer skal håndteres i systemet.

Desuden kan du indtænke hvordan udviklingen af ERP-systemet kan integreres i dagligdagen så brugerne løbende bliver briefet om eventuelle ændringer og tilpasninger af systemet.

Skal du have en samarbejdspartner?

Når systemet skal implementeres, kan det være fornuftigt at indgå en samarbejdsaftale med leverandøren, som kan hjælpe med eventuelle tilpasninger og effektiviseringer af processerne i ERP-systemet.

Det vil kunne mindske udgifterne til skræddersyede tilpasninger af systemet og sørge for at der tages hånd om vedligeholdelse. Det kan derfor betale sig at undersøge, hvilke ERP-leverandører, der tilbyder samarbejdsaftaler, som på længere sigt skaber mere effektivitet i virksomheden.

Her er virksomheden Datacon blandt andet en udbyder, der følger op på implementeringen af deres produkter og sikrer at dine processer bliver mere strømlinede, samtidig med at de tilpasser ERP-systemet til din virksomheds konkrete udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *