Sådan får du gladere medarbejdere

Er medarbejderne i din virksomhed glade? Undersøgelser viser, at hvis medarbejderne på en arbejdsplads er glade, så er de ligeledes mere effektive. Derfor gør du dig som virksomhedsejer klog i at investere i dit virksomheds vigtigste aktiv – nemlig dine medarbejdere. I denne artikel finder du en række tips til, hvordan du får gladere medarbejdere på din virksomheds arbejdsplads.

Dine medarbejdere er blandt andet grunden til, at din virksomhed har succes. Derfor skal du forkæle dem og sikre dig, at de har en høj arbejdsglæde. Når dine medarbejdere har en høj arbejdsglæde, vil virksomhedens produktivitet stige og din virksomhed vil øge dens indtjening. Derfor er dine medarbejdere altid en god ”ting” at investere i.

Lær dine medarbejdere at kende

En måde hvorved du kan øge dine medarbejderes arbejdsglæde, er ved at du tager dig tiden til at lære dem at kende. Du skal behandle dine medarbejdere som dine venner og ikke blot ”objekter”, som laver al grundarbejde i din virksomhed. Som virksomhedsejer kan du sagtens lære dine medarbejdere at kende uden at snage i deres privatliv. Det gælder om at finde grænsen.

Hold sociale arrangementer

Dine medarbejdere skal ligeledes have et godt sammenhold mellem hinanden og i en travl hverdag kan det være svært at lære hinanden rigtigt at kende. Derfor skal du som virksomhedsejer sørge for at arrangere en række sociale arrangementer, som gør det muligt at skabe en bedre fællesskab. Når der er et bedre fællesskab på kontoret, vil fremtidige projekter blive løst hurtigere og bedre, da medarbejdere har fået kendskab til hinandens kompetencer. Så læg fordommen om, at julefrokoster kun er en dårlig undskyldning for at drikke sig i hegnet, langt væk. Du kan også invitere alle kollegaer med ud at spise på en lækker restaurant. Det behøver ikke at springe budgettet, for lige her kan du finde gode tilbud på restauranter i København.

Efteruddan dine aktiver

Som nævnt er dine medarbejdere din virksomheds vigtigste aktiver og derfor skal du selvfølgelig sørge for at de bliver plejet, så de ikke en dag vender dig ryggen. Det samme gælder for dine medarbejder. Det er en god idé at efteruddanne dine medarbejdere, således de ønsker at blive ved med at arbejde for dig, da de med en efteruddannelse vil følge sig værdsat. Efteruddannelse er ligeledes gavnligt for din virksomhed, da din medarbejder bliver mere kompetent til sit arbejde og kan skabe mere værdi for virksomheden med deres nye viden.

Fejr jeres succeser

Det er vigtigt, at du lader dine medarbejdere vide, hvis de har gjort et godt stykke arbejde. Særligt hvis de har arbejdet ekstra hårdt i en given periode, skal du huske at rose dem og give dem anerkendelse, da dette giver mere motivation til fremtidige hårde perioder. Så sørg for at fejre jeres succeser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *