Nødvendige forsikringer som selvstændig

Hvis du er ansat i en virksomhed har din arbejdsgiver tegnet en forsikring for at dække dig. Det er derved ikke noget, du skal tænke på.

Men hvordan hænger reglerne sammen, hvis du starter din egen virksomhed?

Der er en række obligatoriske forsikringer, når du starter en virksomhed og især i forbindelse med at du ansætter medarbejdere.

Vi tager et kig her:

Obligatoriske forsikringer

Har du ansatte er du forpligtet til at tegne en arbejdsskadeforsikring. Hvis dine ansatte bliver udsat for en ulykke gælder forsikringen. En arbejdsskadeforsikring koster fra få tusinde kroner om året.

Når du er selvstændig skal du med andre ord tegne denne forsikring for dig selv.

Du er ydermere forpligtet til at tegne en erhvervssygdomssikring når du har ansatte. Det gælder dog ikke for selvstændige, der ikke er ansat; det vil sige enkeltmandsvirksomheder og interessentskaber. I stedet gælder det ved selskaber (anpartsselskaber, iværksætterselskaber, aktieselskaber og andre former).

Hvis du ejer de bygninger hvor du driver forretning fra er du ydermere forpligtet til at tegne en bygningsbrandforsikring.

I nogle brancher kan du være forpligtet til også at tegne en rådgiverforsikring – det gælder for eksempel hos jurister og revisorer.

Eventuelt nødvendige

Hvis du i virksomheden køber eller leaser en bil er det også nødvendigt for dig at tegne en bilforsikring.

Hvor meget din bilforsikring koster afhænger af bilens værdi og antallet af brugere – regn med et par tusinde kroner om året og efter.

Du har mulighed for at indhente 3 tilbud på en billig bilforsikring ved hjælp af FindForsikring.dk. På den måde overlader du initiativet til forsikringsselskabet nærmere end at stå for det praktiske arbejde selv.

Link: Find billig bilforsikring

Foreslåede

Udover ovenstående bør du også overveje at tegne en netbankforsikring. Hvis du som privat har ”indbrud” i din netbank får du ført pengene tilbage, men så nemt er det ikke, hvis du driver virksomhed. Og her har du tilmed ofte flere penge stående på kontoen end tilfældet er som privat.

Overvej derfor at tegne en netbankforsikring. Det koster dig mellem 500 kroner og et par tusinde kroner om året afhængig af hvor mange personer, der har adgang til virksomhedens netbank og hvor stor en potential skade der kan ske (det vil sige, hvor mange penge du har stående på kontoen og som derved er i risiko for at blive taget i forbindelse med et indbrud i netbanken). Flere danske banker tilbyder en forsikring, ligesom du kan tegne netbankforsikringen hos dit almindelige forsikringsselskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *