Dine fradrag, når du rejser med virksomheden

Hvis du i din virksomhed er ude at besøge leverandører, deltager i en netværkstur med faglige oplæg eller måske er på konference har du ret til en række fradrag.

Det gælder både dine transportomkostninger, men også en række diæter, du betaler i udlandet. Du har endda ret til at få refunderet moms for dine rejser.

Vi tager et dybere kig på reglerne her.

Fradrag for transportomkostninger

En af de væsentlige udgifter ved rejser er selve transporten fra A til B.

Dine flybilletter, togbilletter, taxature og lignende har du mulighed for at fradrage i deres helhed.

Vær opmærksom på, at transport kun sjældent er pålagt moms, men ofte en række andre skatter. Disse skatter får du ikke igen, hvis du afbestiller turen, men du har dog mulighed for faktisk at fradrage dem i dit regnskab.

Diæter for overnatning og mad

Når det gælder overnatning og mad har du to muligheder.

Du kan enten glemme dine kvitteringer og privat betale for din mad mod at blive modregnet med et fast beløb på ca. 700 kroner om dagen, der dækker både overnatning og mad.

Ellers kan du fradrage de faktiske omkostninger efter almindelige fradragsregler. Her skal du opbevare dine kvitteringer.

At modtage diæterne er umiddelbart den nemmeste løsning og anbefales derfor, med mindre dine faktiske omkostninger langt overstiger fradraget på ca. 700 kroner.

Momsrefusion

Du har mulighed for at fradrage din moms på genstande og ydelser købt til din virksomhed i Danmark. Det har du også i udlandet.

Du skal blot gemme alle dine kvitteringer, hvis du fx køber benzin eller lejer en bil i udlandet. Når du bestiller over nettet bliver momsen ofte trukket fra starten af, så du ikke behøver at foretage dig yderligere, men med fx benzin bliver momsen pålagt, når du betaler med kort eller kontakt.

Når du kommer hjem søger du momsrefusion direkte på SKAT.dk. Du kan eventuelt benytte dig af et bureau til opgaven, der tager en fast procentdel af beløbet for deres besvær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *