Er for mange jobskifte skadeligt for dit CV?

Kan jobhop have negativ indflydelse til jobsamtalen eller er det kun godt have haft mange forskellige jobs? Dette spørgsmål stiller mange sig selv, når de kigger på deres CV. Der kan være fordele og ulemper ved at skifte job ofte. Der kan selvfølgelig være en god grund til, at man skifter job, men for mange jobs på kort tid kan være direkte skadeligt for dit CV.

Mange jobhop er afskrækkende for arbejdsgiveren

Har du har 6 jobs de sidste 10 år, kan du have et problem med at virke troværdig.

“Virksomhederne frygter, at en ansøger med mange korte anæsttelser har en indre uro, der gør, at han eller hun aldrig bliver tilfreds med et job eller mpsdke har svært ved at tilfredstille sin arbejdsgiver. Det er enormt svært at foklare, uanset om der måske er en gyldig forklaring til, at man har haft som mange forskellige jobs,” siger Morten Ballisager ifølge Djøf.

Ifølge en spørgeundersøgelse foretaget af konsulentfirmaet, Ballisager, gennemført blandt over 700 offentlige og private arbejdsgivere, ser hele 75 procent det som en negativ ting, hvis en ansøger har mange korte ansættelser.

En anden undersøgelser viser nogenlunde de samme resultater. Det er det norske rekrutteringsfirma Proffice, som har fundet ud af at ca. 2 ud 3 virksomheder foretrække at ansætte en ansøger, der har været i den samme virksomhed i en længere årrække.

“På et arbejdsmarked, der hungrer efter arbejdskraft, er det næsten ikke til at undgå at de bedste i en virksomhed bliver jagtet af konkurrenter – med løfter om bedre løn og betingelser. Men det er ikke nødvendigvis smart at lade sig friste for ofte,” siger direktøren for det norske firma, Per Bergerud.

Hyppige jobskifte kan give forkert signalværdi

De mange jobskifte kan få dig til at virke utroværdig og illoyal, fordi de tænker, at når du har skiftet job så tit, så er risikoen for at du vil skifte job igen relativ stor. Derudover kan det få dig til at virke utilregnelig overambitiøs, da de ikke rigtig ved, hvor de har dig og ikke ved, om du smutter igen, hvis du for tilbudt mere løn, ansvar, etc.

Jobshopping giver kun kortsigtet lønforbedring

Der kan utvivlsom være en økonomisk gevinst I at skifte job. Typisk kan man opnå et lønstigning ved at skifte til en mere krævende stilling, hvor man udnytter de kompetencer og den erfaring, man har fået fra sit tidligere job.

Når det så er sagt, så er det ofte meget kortsigtet, da de hyppige jobskifte skader dit CV, og på sigt gør, at du kan virke illoyal. Så skal du skabe værdi for dig selv i det lange løb, er det nok bedst at prøve at opnå en bedre løn hos din nuværende arbejdsgiver, eller endnu bedre – gør dig fortjent til en forfremmelse.

Der kan dog være mange positive konsekvenser ved at skifte job, og derfor bør du da også altid have et øje åben for interessante muligheder. Ved at skifte job, kan du få indsigt i andre virksomheder og brancher. Du kan få ny erfaring, samt vise mod og fleksibilitet, som de fleste virksomheder vægter højere end loyalitet.

Skrevet af Emil Børsting Sørensen 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *