Arbejde og fritid – Prioriter din tid, og find frem til det vigtige i hverdagen

prioriter din tid mere

At have en passion for sit arbejde, er et positivt træk i mange henseender. Man har det drive, der skal til for at opnå professionelle og personlige mål, og gennem en interesse og passion for arbejdet vil man ofte være mere effektiv for virksomheden.

Det ses dog i mange tilfælde at denne interesse og passion med tiden dør ud på grund af for stort arbejdspres og medfølgende personlige konsekvenser. måden hvorpå man som ansat eller leder i en virksomhed kan undgå dette, er forholdsvis simpel – brug fritiden, som den skal bruges;  på andet end arbejde.

Flere og flere virksomheder begynder at forstå vigtigheden af glade ansatte, fordi glade og velmotionerede medarbejdere bidrager mere til virksomheden. Det er derfor ikke ”spild af tabt arbejdstid” at bruge fritiden fornuftigt, da det i sidste ende kan skabe positive resultater både privat og professionelt. Det er derfor vigtigt at finde frem til, der gør dig glad uden for arbejdet; er det en kort løbetur i skoven, en hyggelig aften med en bog og rødvin, en film på sofaen med takeaway eller noget helt fjerde, er det værd at sætte tiden af til dette.

At prioritere sin tid, behøver ikke betyde at man skal gå på kompromis med hverken motion eller sundhed – en kort løbetur er bedre end ingen og sund takeaway leveret til døren er i dag også muligt. Din sundhed og fritid har i sidste betydning for din indstilling til arbejdsopgaver,  hvilket er en nyttig tanke at skrive dig bag øret inden du tager hul på næste weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *