Nyheder: Kæmpe eksportboom på USA’s jobmarked

USA oplever i øjeblikket et kæmpe eksportboom på deres jobmarked. Disse nyheder gavner ikke kun USA, men også i den grad de danske investorer og eksportvirksomheder udtaler diverse USA-analytiker. Til gengæld vil det blive dyrere at låne penge.

jobmarkedet

I Danmark kommer vi blandt andet til at opleve eksport boom og bedre konkurrenceevne, hvis statistikkerne holder stik fra det amerikanske arbejdsmarked. Chefstrategen Henrik Henriksen fra PFA Pension udtaler samtidig, at hvis ovenforstående fortsætter ugen ud, vil den danske eksport stige mere og mere.

Det seneste år har der været en større og større stigning i nye jobs, og hvis disse tendenser fortsat skal blive ved, skal der skabes mindst 100.000 nye jobs om måneden. For at sammenligne har der det seneste år været i snit omkring 150-200.000 nye jobs om måneden.

Hvad betyder det for Dannmark?

Hvis dette skulle ske, vil vi i Danmark opleve at flere europæiske investorer vil kigge mod USA, da de attraktive renter og den stærkere dollar vil lokke. Danmark er en del af eurozonen, som har nået et vist lavpunkt.

Find meget mere om denne situation via dette link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *