3D-printeren er kommet til Danmark – store muligheder for erhvervslivet

For få år siden var 3D-printere noget man troede der var ren fantasi og der er stadig mange der har svært ved at forholde sig til denne banebrydende nye teknologi men heldigvis ikke de danske virksomheder ofr på kort tid er 3D-printere blevet særdeles udbredt på en lang række danske arbejdspladser.

Ny teknologi vinder indpas i danske virksomheder

I løbet af de sidste få er 3D-printere blevet mere og mere almindeligt på danske arbejdspladser. Denne nye teknologi hvormed man kan printe nye elementer fra værktøj til flyvninger er på relativt kort tid blevet en større del af hvordan især industrien. De har igennem årene været meget snak om denne nye teknologi kunne komme til at koste arbejdspladser men indtil videre har dette ikke været tilfældet. Blandt andet hos Siemens Wind power har man igennem længere tid har mulighed for at gøre brug af denne nye teknologi i deres vindmølleafdeling og her siger man i modsætning til hvad mange havde frygtet at 3D-printerne faktisk er med til at gøre mange af deres medarbejdere mere produktive.

Større interesse fra privatpersoner

Hos webshoppen 3D-store.dk der er en af Danmark ældste og mest erfarne forhandlere af 3D-printere og 3D-scannere, har man igennem de sidste to år set en stigende interesse for virksomhedens mange produkter men selvom det for det meste er private virksomheder der kaster sig over denne nye teknologi er direktøren for 3D-store.dk ikke i tvivl om at der ikke går lang tid før vi også vil se langt flere private anskaffe sig en 3D-printer til hjemme brug.

”Vi ser hver dag større og større interesse for 3D-teknologi og så snart flere har vændet sig til denne teknologi og fået en bedre forståelse for dets mange anvendelsesmuligheder er jeg slet ikke i tvivl om at dette er en teknologi som man vil have derhjemme. Men lige nu fokuseres der fra producenternes side i overvejende på industriens behov.”, siger direktøren.

En teknologi med et uendeligt potentiale

Selvom hovedparten af 3D-printerne i Danmark i dag bruges til at printe prototyper af forskellige arter for produktionsvirksomheder mener flere eksperter at denne teknologi kan være med til at gøre livet lettere for mange børnefamilier da man i løbet af kort tid vil kunne printe en ødelagt vase, en ny knagerække eller noget helt tredje.

Ved udgangen af 2015 brugte 4% af danske virksomheder 3D-printere som en fast del af deres arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *