Visualisering

Visualiseringsteknik

Esome.dk mener, at det er meget vigtigt at du bliver bedre til at visualisere. Du kan forøge værdien af dine bekræftelser væsentligt, hvis du kombinerer dem med visualiseringsteknikken. Visualisering går ud på, at du bruger din forestillingsevne til at skabe et tydeligt billede i dit sind af de ting eller situationer, du gerne vil have, arbejde for virkeliggøre eller skabe.

Visualisering er ikke noget nyt eller usædvanligt, for du bruger din evne til at visualisere hele tiden. Du danner billeder i din bevidsthede forud for alt, hvad du skaber.

“Uanset om du er  dig det bevidst eller ej, så trækker du uafbrudt på din naturlige indbildningskraft på universets  grundlæggende og skabende energi” – Shakti Gawain, førende ekspert inden for personlig udvikling

Det dine tanker, der bestemmer hvad du får, hvor meget og hvordan. Tankernes magtfuldhed kan, ifølge Sanaja Roman pg Duane Packer illustreres med en sammenligning med magneter.

“Disse magneter går ud i verden og tiltrækker de realiteter, der svarer til dem. De kopierer deres egne former. Alt omkring dig har været en tanke i et menneskes sind, før det kom til at eksistere i din virkelighed. Biler, veje, huse, bygninger og byer har alle eksisteret som tanker før de blev til realiterer” (Penge og tankens kraft 1990) 

Visualisering bruges i alle områder af livet. Du kan opnå dit ønskejob, du kan få en ny bolig, hvis du ønsker det. Måske ønsker du et bedre forhold til dine medmennesker, mere selvtillid. Du kan bruge visualisering til at øge din selvaccept, til at øge din følelse af, at du er et fantastisk værdifuldt menneske. Eller du kan bruge visualisering til at blive klar over dine grænser og blive bedre til at sige fra på en naturlig og ligefrem måde. Du kan opnå lykke, tilfredshed, forøge dit velbefindende, hold dig und længere. Det et stort gratis tagselvbord.

Du skal være opmærksom på, at visualisering ikke kan burges til at styre andres adfærd, eller få dem til at gøre ting, de ikke har lyst til.

Når du visualiserer, er det vigtigt, at du er tålmodig. Det er ikke sikkert, at du når dine mål så hurtigt, som du ønsker det. Hav blot tillid til processen og vær tålmodig. Læg mærke til eventuelle tegn, der viser, at du nærmer dig dit mål.

Hvordan visualiserer jeg?

Der er mange der tror, at de ikke kan visualiserer. De tror ikke på, at det de gør er rigtigt eller godt nok. Man kan visualiserer på måder:

  1. Nogle mennesker ser meget tydelige og skarpe billeder, når de lukker øjnene og forestiller sig et eller andet.
  2. Andre bruger deres indre hørelse og hører, at deres ønsker er gået i opfyldelse
  3. Andre bruger deres følelser og fornemmer, at deres ønske er gået i opfyldelse.
  4. Atter andre bruger flere eller alle deres sanser, når de visualiserer.

Når du visualiserer, skal du tænke på det, du har valgt at tiltrække. Vær så præcis som mulig med hensyn til detaljerne og føl glæden ved det.

Tænk på eventuelle funktioner og egenskaber. Få dig selv med i ønskesituationen, og prøv at få en følelse af, at du ved, at det er muligt og endda sandsynligt, at du får det, du ønsker dig.

Eksempel: 

Las os antage, at du ønsker at visualisere på et job:

  1. Begynd med at slappe helt af. Bring dig selv i en dyb, rolig og afslappet sindstemning.
  2. Forestil dig så i dit sind, at du er på dit job. Forestil dig dine arbejdsopgaver.
  3. Se dig selv udføre disse. Føl glæden ved arbejdet og samværet med dine kolleger.
  4. Forestil dig omgivelserne, hvordan kollegerne ser ud, branchens beskaffenhed, virksomhedens størrelse og dens placering.

Det er vigtigt, at du prøver at gøre billedet i dit sind, så tydeligt som muligt.

Gentag med jævne mellemrum denne korte enkelte øvelse, gerne to-tre gange om dagen, indtil du har nået dit mål.

Det er vigtigt at understrege at det er det tådmodige, regelmæssige, vedholdende arbejde med visualiserin, der giver de bedste resultater. Tab ikke modet bare fordi visualisering ikke straks virker fuldt ud, det skal nok komme. De fleste af os skal nedbryde mange års negative tanker.

Heldigvis er visualisering en meget stærk proces, således at vedholdende arbejde kan udslette mange negative tankevaner.

Giv visualisering en chance 

Alt hvad visualisering kræver, er at du virkelig har lyst til at glæde dig selv og at dit sind er åbent nok til at prøve noget nyt. Prøv at lære visualiseringens grundprincipper og forsøg dig med dens forskellige teknikker, så finder du selv ud af, om det er noget for dig.

Når du er blevet fortrolig med visualiseringen, kan du styrke den ved at kombinere den med jobsøgningsteknikken. En kombination kan f.eks. være at du, efter at du har visualiseret på et job, lytter til de impulser og tilskyndelser du får og som f.eks. kan være, at du skal kontakte en bestemt virksomhed ved personligt fremmøde, kontakte en bestemt person eller søge yderligere oplysninger om et bestemt job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *