Én uddannelse, et hav af karrieremuligheder

Livet som advokat er mere end det, der portrætteres i Suits og andet en bidske mænd i jakkesæt, der oprevet råber ”You can’t handle the truth!”.

Vores samfund er skruet sammen af jura, og der vil altid være behov for eksperter inden for området. Betegnelsen Advokat er en beskyttet titel, og det er et krav at have en uddannelse inden for jura for at kunne bryste sig med titlen. Du får her et lille udpluk af de mange områder, som en advokat kan beskæftige sig med.

Gør en forskel for de familier, der er nået til en skillevej

At mange ægteskaber ender i en skilsmisse, er en udvikling, som (desværre) kun er forstærket de sidste mange år. Når to mennesker beslutter sig for at træde ud af et ægteskab, er der et hav af juridiske opgaver og detaljer, der skal tages stilling til. For eksempel skal det besluttes, hvorvidt der er tale om en endegyldig opløsning af ægteskabet eller en separation, samt hvilke betingelser dette skal foregå på.

Der skal samtidig tages stilling til bodelingen – det vil sige en deling af ægteparrets fællesejeformue – som er et af de områder af skilsmissen, der kan føre til konflikter. Her er der nemlig tale om en deling af aktiver og formuer, hvor modstridende interesser kan kollidere.

Endelig er der også de juridiske aftaler, der skal indgås, hvis der er børn i ægteskabet. Der har de seneste par år ikke været sparet på dokumentarer om skilsmissefamilier, hvor børnene er i klemme på grund af forældrenes uenigheder. Der er mange svære beslutninger, der skal træffes i forbindelse med eksempelvis samværsordninger, forældremyndighed og børnebidrag. Du kan som skilsmisseadvokat have stor indflydelse på, hvordan skilsmissen vil påvirke børnene og familiens sammenhængskraft på længere sigt.

Skab tryghed for boligkøbere

En anden mulighed er at gøre karriere som boligadvokat. Som boligadvokat bliver du en uvildig instans, hvis opgave det er at sikre, at en bolighandel er optimal for både køber og sælger. Det bliver eksempelvis din opgave at gennemgå købsaftalens juridiske detaljer og nøgternt informere begge parter om aftalens betingelser og konsekvenser. Du kan læse mere om arbejdet som boligadvokat her.

Hjælp med at finde løsninger i erstatningssager

Et af områder inden for jura og advokatbranchen, der byder på nogle af de mest spændende opgaver, er inden for erstatningsret. Her bliver det advokatens opgave at sørge for, at klienterne får den erstatning, de har krav på efter eksempelvis at have været udsat for en arbejdsulykke.

Som advokat inden for forsikring- og erstatningsret får du mulighed for at arbejde med sager, der gør en forskel. Ikke blot for den enkelte klient, men for det samlede arbejdsmarked. Det bliver din opgave at tale sagen for arbejdere, der er kommet til skade under uhensigtsmæssige arbejdsforhold, men du kan også beskæftige dig med sager, der involverer personskader efter trafikuheld eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *