Tre medarbejdergoder du kan spørge om til jobsamtalen

Skal du til jobsamtale, kan du godt være sikker på, at du og din arbejdsgiver skal forhandle om din løn. Man faktisk er penge ikke det eneste, I kan forhandle om.

Du kan også forhandle om at få en række goder. Vi giver dig her tre tips til, hvilke medarbejdergoder du kan forhandle om til jobsamtalen.

De fleste er villige

Det hænder sommetider, at arbejdsgiveren ikke er villig til at imødekomme dit krav om løn, men i stedet for at sætte hælene i gulvet og takke nej til jobbet som følge af for lav løn, kan du prøve at spørger efter en række medarbejdergoder. Arbejdsgiverne er ofte mere positive over for medarbejdergoder, end de er over for en højere løn. Og der er flere grunde til dette. For det første koster medarbejdergoderne ikke arbejdsgiverne ligeså meget, som en højere løn gør. For det andet vil de fleste arbejdsgivere gerne tage sig af de ansatte og sørge for, at de har det godt.

Skaber mere motivation

Medarbejdergoder er af motivationsteoretikere bevist at skabe mere motivation og tilfredshed på arbejdspladsen, end højere løn gør. En højere løn skaber en tilfredshed nu og her, men den er kortsigtet og forsvinder igen. Medarbejdergoder giver dog tilfredshed over længere sigt, og giver også lysten til arbejde. Oplys din arbejdsgiver om de gode effekter ved medarbejdergoder, hvis han eller hun ikke lige helt er med på ideen. Du kan bruge det som argument i forhandlingen, at det er positivt for begge parter.

Reparation af iPhone

En af de medarbejdergoder, du kan forhandle om, er, at din arbejdsgiver forsikrer din iPhone, så din arbejdsgiver betaler for reparationen, hvis der skulle ske noget med din telefon. Især på arbejdspladser, hvor din telefon er vigtig, er dette en relevant medarbejdergode at forhandle om. Følg linket for at finde en iPhone-reparatør i Vejle, Aarhus, Aalborg, København eller Odense.

Pension

Ikke alle arbejdsgivere betaler ind til din pension. Forhandl med din arbejdsgiver om, at du skal have pension. Det vil skabe et større engagement til at arbejde i virksomheden, hvis du ved, at du sparer op til din alderdom.

Tandlægebesøg

Du kan bede din arbejdsgiver om betale en del af regningen til dine tandlægeundersøgelser. Dette kan være et relevant medarbejdergode, hvis arbejdsstillingen er en, hvor du skal agere som ansigt udadtil. Her må arbejdsgiveren også have en interesse i, at medarbejderne fremstår velplejede.

Andre tiltag, du som arbejdsgiver kan indføre, kan være tilskud til briller eller tilskud til psykologsamtaler. Forebyggelse af tandproblemer og akutte tandlægebesøg skaber også færre sygedage, hvilket også kommer din arbejdsgiver til gode.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *