Tøjet betyder alt til en jobsamtale, selvom det er overfladisk

Hvis du har skrevet en god ansøgning og er blevet inviteret til en jobsamtale, så skal du til at forberede dig. Du skal selvfølgelig forberede dig på, hvad du skal sige læse op på firmaet, men det er ligeså vigtigt at få styr på tøjet.

Årsagen til at tøjet har en stor betydning for interviewerens førstehåndsindtryk. Hvis du giver et dårligt førstehåndsindtryk, så kan det være meget svært at ændre interviewerens indtryk af dig.

I stedet bør du få styr på tøjet, give et godt førstehåndsindtryk og få dit drømmejob.

Lær alt hvordan i artiklen.

Hvilken type virksomhed er det?

Alle virksomheder har forskellige kulturer. Der er kæmpe forskel på, hvilket tøj du skal have på alt efter om du søger job i en bank eller i en IT virksomhed. Du vil gerne vise, at du passer ind i virksomheden hvilket dit tøj er en god indikation på.

Hvis du skal til jobsamtale for en stilling, som udvikler for et IT firma, så skal du hellere komme i jeans og en T-shirt fremfor slips og jakkesæt. Et godt eksempel på hvordan kulturen er i videnskabelige virksomheder kan ses hos Venture Capital fonden Founders Fund, som har investeret i virksomheder som Facebook. Når de skal ansætte udviklere eller investere i en IT virksomhed, så afviser de folk der kommer i jakkesæt, da de ikke mener rigtige IT udviklere går i jakkesæt.

Lige omvendt er det, hvis du skal jobinterview i et advokatfirma. Nogle af de store advokatfirmaer har en håndbog til hvilke type jakkesæt, som er accepteret at gå i. Du skal derfor gerne have styr på disse små kulturelle forhold inden du ankommer.

 

Lav din research hjemmefra

Inden du ankommer til jobsamtalen, så er det oplagt at skrive til nogle af de ansatte i virksomheden. Du kan i dag let finde ansatte i virksomheden på LinkedIn, og finde en med en lignende stilling til den du søger.

Spørg en af de ansatte, som har en lignende stilling til den du søger, hvordan folk går klædt og om der er andet du skal vide.

Der er ikke mange der vælger at gøre dette, men det kan være forskellen mellem om du får jobbet eller ikke.

 

Overdress eller underdress?

Spørgsmålet efter du har lavet din research er om du bør være overdressed eller underdressed?

For at svare på spørgsmålet, så kan du spørge dig selv:

Hvis det var en opgave du skal lave for dem i starten, vil du helst lave den lidt for godt eller lidt for dårligt?

Hvis du vil have succes, så vil du lave opgaven lidt for godt, det samme gælder for dit tøj. Her vil du hellere vælge at tage lidt for pænt tøj på end lidt for grimt tøj på.

Så hvis du har en gammel computertaske, så kan det godt betale sig at købe en ny inden mødet. Hvis du gerne vil spare penge, så er der ofte udsalg af computertasker her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *