Sådan skaber du en karriere som idrætslærer på en efterskole

Brænder du for efterskolelivet og ønsker du at være en del af det pulserende liv bag? At undervise på en efterskole er ikke blot super spændende, men vil også være udfordrende og lærerigt for hvert af de forskellige år. Her kommer motiverede unge mennesker der ønsker at udvikle sig. En idrætsefterskole er især til elever med en passion inden for en bestemt sport. Det er her man som idrætslærer kan være med til at forme og udvikle eleverne, både fagligt men også personligt.

 

Tag selv et ophold på en idrætsefterskole- eller højskole

For at forbedre dit CV og dine kompetencer bedst muligt er det vigtigt at opnå så mange relevante ting som muligt. Hvis du har stor interesse for efterskolelivet har du højst sandsynligt selv gået på en. Det er en kæmpe fordel, som vil give nogle aspekter og indsigter i efterskolelivet, som man kun kan få ved at have været en del af det. På dit ophold lærer du alle de små tricks som eleverne bruger, og du bliver motiveret af hvad dine lærer underviser i. Hvis du selv prøver det på egen hud vil dine chancer for selv at blive idrætslærer stige meget. Derudover, er der mulighed for at tage på højskole senere i livet, og hermed opnå en vis undervisning. Der er mange forskellige linjer og fag man kan vælge på en højskole, og her kan du lære at blive instruktør inden for forskellige felter. Det er en stor fordel, hvis man ønsker at undervise senere hen. Da efterskole- og højskolelivet ligner hinanden meget vil det også være en stor fordel at have erfaring fra et højskoleophold inden for idræt.

 

Sørg for at blive specialiseret inden for dit foretrukne område

Med en baggrund inden for undervisning og idræt er du godt rustet. Det er dog vigtigt at specialisere sig i det felt, man gerne vil undervise i. Der findes mange forskellige sportsgrene og du kan læse meget mere om idrætsefterskole midtjylland. Det er muligt at specialisere sig inden for volleyball, fodbold, friluftsliv, badminton, floorball og meget mere. Som idrætslærer på en efterskole er det vigtigt at kende til alle disse sportsgrene og have en god forståelse for dem alle. Ved at udvælge en enkelt eller to bliver du specialiseret til bestemte skoler og fag. Der findes fx efterskole der har stort fokus på friluftsliv, og derfor vil det være en stor fordel at have erfaring i dette. Der er mange karrieremuligheder inden for idrætsfaget!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *