Sådan kobler du af efter en travl dag

Hvis du har en stresset hverdag, hvor der virkelig kan være travlt på jobbet, så kan det være, du tager travlheden med dig hjem, når du får fri.

Det kan sommetider være svært at skille tingene ad, og det kan ende med stress og ubehag i kroppen, hvis man ikke lærer at koble fra.

Der er dog råd forude. Det er selvfølgelig forskelligt, hvad der virker bedst for den enkelte, så her får du nogle bud på, hvad du kan prøve, hvis du vil lære at slappe bedre af, når du har fri.

Løb en tur

Det kan virke lidt skørt, at man skal ud og dyrke motion, når man egentlig bare er træt, men der er få ting, som virker mere afstressende end at løbe i naturen. Det gør bare noget ved humøret og energien, når man kommer ud og får bevæget sig – også selvom pulsen er så høj, at lungerne kan være ved at falde ud.

Efterfølgende får du den største effekt af løbeturen. Når du har fået motion, slapper kroppen nemlig bedre af, og når din kondition bliver bedre, så får du også mere overskud til at tænke positivt. Der er helt klart mange fordele ved at få rørt sig, og naturen er en ekstra motivation.

Strik

Lyder det lidt fjollet? Det behøver det ikke at være. Det kan være enormt afstressende at sætte sig i stolen eller sofaen og strikke. Har du en travl arbejdshverdag, kan det også være en god måde at have et andet projekt på, hvor presset på dig ikke er så tungt. Her er det nemlig kun dig selv, der kender målet og tidshorisonten.

Vil du gerne læse mere om strik, kan du besøge denne side. Det er en online garnbutik, som har et stort udvalg af garn, som passer til forskellige projekter. Det kan sagtens være, at det er den rigtige måde at slappe af på for netop dig.

Lav din livret

Hvis du godt kan lide at stå i et køkken, så prioriter det, når du har overskuddet til det. Der kan være noget befriende ved at lave mad og føle, man virkelig har styr på tingene. Lav din livret, og forsøg at gøre den endnu bedre end sidst – for din egen skyld. Giv dig selv nogle udfordringer, så du har noget at leve op til i køkkenet.

Snak med dine nærmeste

Hvis du er stresset, så fortæl folk omkring dig det. Det er befriende, hvis man kan komme ud med sine tanker og eventuelle frustrationer, og det hjælper også familie, venner og kollegaer til at reagere bedre på dine udfald. Det er et simpelt råd, at du skal snakke med dine nærmeste, men det har ofte en rigtig stor effekt at få luftet tankerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *