Maven på arbejde

Succes kræver sundhed

Alle har brug for et arbejde for at tjene penge, og alle har brug for penge. Sådan ligger landet. Men det er selvfølgelig vigtigt at arbejde med noget man interesserer sig for, så man ikke får det psykisk dårligt. Dit arbejde er vigtigt for din trivsel i andre grupper. En hård dag på arbejdet kan medføre dårlig stemning i hjemmet eller med vennerne, og det er der ingen der ønsker. Uheldigvis er der nogle, der næsten aldrig har det godt på arbejdet, og det er på grund af en sygdom som flere og flere er begyndt at kende til.

Irriteret mave og irriteret medarbejder

Irriteret tyktarm, også kendt som irritabel tyktarm og uro i maven, er noget som omkring 10% af danske mænd og 20% af danske kvinder lider af. Det er en smertefuld sygdom, som medfører oppustet mave, mavesmerter og mærkelig afføring. Irriteret tyktarm er ikke noget nogen ønsker, og specielt ikke på arbejdet. Forestil dig at have ondt i maven mens du arbejder, og ikke kunne gøre noget ved det. For der findes ingen læge kur mod denne sygdom, og det er derfor den er blevet et voksende problem.

sundhed på arbejdet

Lægerne har ingen kur

Man skulle tro at lægerne havde medicin mod sådan en voksende sygdom, men det har de faktisk ikke. Irriteret tyktarm er ikke skadeligt for kroppen, også selvom man har daglige mavesmerter. Derfor er mange i tvivl. Er der overhovedet noget man kan gøre mod mavesmerterne? Findes der ingen kur? Men fortvivl ej. Der findes nemlig en måde at kurere dine smerter på.

Low FODMAP diet

Selvom at der ikke findes noget medicin mod irritabel tyktarm, kan du som enkeltperson godt ændre din maves adfærd. I stedet for medicin, skal der fokuseres på kroppens reaktioner på mad, motion og trivsel. En rolig mave kan opnås ved at ændre sin kost. Kosten betyder rigtig meget for mavens opførsel, og det er derfor et centralt emne i kuren mod mavesmerter.

Udover kost, er motion også vigtigt. Kroppen har brug for at røre sig, og selvom man ikke tror det, reagerer maven meget på kroppens aktivitet. Maven reagerer også på dine sociale følelser som f.eks. stress. Derfor skal der også fokuseres på trivsel hvis man gerne vil få det bedre. Men hvordan kan man så det? For at få mere information, opskrifter og gode råd, kan ebogen “Low FODMAP diet” hjælpe. Og det råder vi dig til at den gør. For man kan ikke arbejde med ondt i maven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *