Kom godt i gang med arbejde efter barsel

Overgangen fra at gå hjemme på barsel og starte op på arbejde efter lang tid med dit nye barn kan for mange godt være en hård periode. Både fordi en helt ny rutine skal i gang, men for mange er det også hårdt at overlade pasningen af deres lille barn til andre, som de ikke kender. Vi har derfor samlet vores bedste råd til hvordan du kommer godt i gang med arbejde efter endt barsel.

Start roligt op med vuggestue

Når din baby skal til at starte i vuggestue er det allerbedste du kan gøre, både for dig, babyen og vuggestuen at starte stille og roligt op med vuggestuen, så det ikke lige pludselig kører på med 8 timer fra starten af.

Det kan både være svært for dig og dit barn at I skal til at være væk fra hinanden i mange timer, når I er vant til at bruge hele dagen sammen og det er derfor vigtig at starte stille og roligt op, så I begge to har en chance for at vænne jer til det nye.

Når du har været vant til at gå hjemme og have fokus på din baby og fået en hverdag til at køre omkring det, kan det godt være utrolig svært at skulle overlade pasningen til din baby til nogle andre, men hvis du starter stille og roligt ud, vil det blive langt nemmere.

I kan fx starte med at være i vuggestuen sammen i et par timer, og så prøve hvor du bare kører væk en times tid og på den måde starte stille og rolig ud, da det så bliver nemmere når hverdagens starter igen.

 

Læg en plan når hverdagen begynder

Når hverdagen skal til at begynde med arbejde bliver det noget helt andet end det har været før. Der skal nu til at lægges hentning ind i programmet og du har samtidig ikke den samme fritid til at bruge tid på forskellige aktiviteter.

Det er derfor en stor fordel, hvis du til at starte med lægger en plan for når hverdagen begynder. Og med en plan mener vi egentlig bare en kalender hvor du skriver alt det du gerne vil nå ind i. Når du skriver tingene ind i din kalender får du et bedre overblik over om du egentlig har tid til det hele, eller hellere vil skære lidt ned på aktiviteter til at starte med.

Det er en god idé at sørge for at planlægge alt, når du skal lægge en plan for de kommende uger. Selv de små ting som indkøb kan være en fordel at skrive ind i kalenderen. Hvis du fx mangler noget nyt babytøj eller et par ammeindlæg, kan det være en fordel at skrive i kalenderen hvornår du har planlagt at tage på indkøb. Du kan samtidig overveje om det vil være nemmere at købe det du mangler på nettet, da du kan spare meget tid. Du kan fx finde et stort udvalg af ammeindlæg på denne hjemmeside.

 

Start godt op med dine kolleger

Når du skal starte op på arbejdet igen er det vigtigt at komme godt i gang sammen med dine kolleger. Du kan fx tage kage med den første dag, og samle dine kolleger, for at vise at du er tilbage og klar til at arbejde.

Når du starter igen vil du altid være lidt bagud i forhold til hvad der sker på arbejdspladsen lige nu – det kan ikke undgås. Du kan derfor overveje at spørge et par af dine kolleger om de har nogle ledige minutter i løbet af dagen til at sætte dig ind i hvad der sker lige nu. På den måde, vil du få en langt bedre chance for at komme godt i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *