Jobmuligheder ved Business Intelligence

Business Intelligence, også kaldet BI, er på mange måder blevet det nye inden for teknologiens verden. Det skyldes først og fremmest, at udviklingen på området er enorm, og flere og flere virksomheden gør brug af denne form for teknologi. Denne artikel vil fortælle dig, hvilke jobmuligheder der er at finde i denne branche.

Hvis du drømmer om at arbejde i en branche, hvor der altid er spændende jobmuligheder, og hvor lønnen er god, så bør du måske overveje at kigge på Business Intelligence. Udviklingen på området er enorm, og rigtig mange virksomheder bruger efterhånden de intelligente systemer, som er med til at sikre en bedre udnyttelse af data.

Men hvad man kan egentlig lave, når man arbejder med business Intelligence? Først og fremmest er det vigtigt at nævne, at der findes mange led i dette arbejde, og der skal flere til at spille sammen, hvis man skal have det maksimale ud af det. Det handler dybest set om, at man kan bruge data til mange forskellige ting i virksomheden, hvis man gør det smart. Det gælder blandt andet:

  • Markedsføring. Det er muligt at bruge en masse viden om kunder eller konkurrenter, når man skal lave en kampagne eller lignende. Det vil være en stor fordel, hvis man har et størst muligt kendskab
  • Sommetider kan analyser vise, hvor i produktionen der er et hul, eller hvor der kan optimeres. Det kan være en stor hjælp for virksomheden at vide
  • Generel optimering og opfølgning. Analyserne kan give et indblik de mange processer i en virksomhed, og det kan være med til at optimere det hele.

Du kan læse om Alteryx, som er et af de populære BI-programmer.

Dataindsamler

Når man snakker om data, findes der selvfølgelig flere led af arbejdet. Det første handler om, at der skal indsamles nogle data, som man kan begynde at kigge på. De indsamles på forskellige måder, men alle data er i princippet lige vigtige. Det kan eksempelvis være gennem tidligere projekter, hvor man kan finde en masse oplysninger om forskellige ting. Det kan også være, man skal ud at indsamle ny viden, og det kan være en lidt tungere proces, som kræver en del mere forberedelse.

Dataanalytiker

Der findes også rigtig mange jobs i selve analysedelen. Disse jobs er selvfølgelig blevet anderledes med hjælp fra BI-teknologi, men det gør dem bestemt ikke mindre vigtige. En analytiker sidder og arbejder med de indsamlede data, som skal sættes i forskellige sammenhænge. Det vigtige her er at prøve at finde tendenser og sammenhænge, som kan føre til nogle konklusioner. Analytikerens fornemmeste opgave er ikke at bestemme, hvad resultatet skal føre til, men derimod at finde frem til de brugbare resultater.

Udførelsen

Herefter sidder der nemlig andre folk, som tager sig af udførelsen. Når analytikeren har gjort sit arbejde, vil der ligge en rapport med konklusioner, som de næste i rækken så tager sig af. Her skal det besluttes, hvordan dataanalyserne skal bruges aktivt. Det er afgørende, at man her har en klar plan, så arbejdet ikke er spildt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *