Gossip: SFOerne er historisk populære!

SFO i Danmark

Det kan godt være at kommunerne med deres mange skolereformer overvejer fremtiden for ders SFOer, men i følge de seneste statistikker kan man tydeligt se, at SFO’erne faktisk aldrig har været så populære som i dag.

Mange læsere vil umiddelbart tro, at det er en omgang gossip, men i virkeligheden taler statistikkerne sandt. På bare 4 åer er børns ophold i de danske SFOér steget med mere end en halv time hver eneste dag.

Disse tal stammer fra SFI – Det Nationale Forskningscenter For Velvfærd.

Rigtig mange danske forældre bruger mere og mere af deres tid på arbejdspladsen, og derfor føler det, at det er en fordel at lade børnene blive i SFO’en en smule længere.

Marie Martinsen udtaler bl.a.: “Vi er jo ligesom mange andre hængt op af arbejde. Så med mindre skoledagen lige pludseligt går til klokken 16, så er vi nød til at sende børnene i SFO”.

Tilbage i 2009 gik danske børn typisk 2,5 time i SFO hver dag. I dag 4 år efter bruger børnene mere end 3 timer i SFO’en.

SFI mener, at det er nogle imponerende tal, og at fremtiden for børnene højst sandsynlig vil byde på mere tid i SFO’en. Landsformanden for Skole OG Forældre Mette Witt Hagensen mener, at disse tal fra undersøgelsen blot viser, at kommunerne skal slappe af og slå mere koldt vand i blodet. Lige præcis dette burde vise, at kommunerne måske skal lade være med fortage forhastede skolereformer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *