3 simple hacks til en mere effektiv arbejdsdag

At være effektiv på arbejdet er alfa og omega for at føle sig godt tilpas. Effektivitet skaber resultater, resultater skaber anerkendelse og anerkendelse åbner nye døre som fx mere ansvar, mere i løn og mere selvbestemmelse på arbejdet.

Alt dette forudsætter dog at du som ansat leverer værdi og anerkendes for denne – eller at du som selvstændig er urimeligt effektiv for at holde virksomheden kørende.

Herunder får du 3 simple hacks til en mere effektiv dag – 3 hacks, jeg selv har benytter mig af.

To-do listen

To-do-listen er farlig fordi, at du ender med at komme i dens vold. Du kan slet ikke lave noget uden at skrive det på listen først. Men listen rummer også store muligheder.

Den vigtigste del af todolisten er, at du kan skrive ting ned, du skal lavere senere – og så fortsætte med det, du var i gang med nu.

I løbet af en almindelig arbejdsdag vil du mere end et par gange få at vide, at noget lige skal ordnes. Du skal lige ringe til X, skrive en mail til Y og i øvrigt reparere Z. Hvis du gør de ting, når du får det at vide, bliver du konstant afbrudt i dit arbejde. Afbrydelse skaber ikke resultater.

Jeg har en blok på kontoret, hvor jeg skriver ned, hvad det er, jeg skal klare i løbet af dagen. Og den blog holder jeg mig meget stringent til.

Todolisten er også nævnt i denne video fra ASAP Science:

Motion

Vi skal ikke kun ned i fitnesscenteret for at se godt ud nøgne. Mindst lige så vigtigt er det, at vi med motion holder os effektive og glade.

Når du bruger mere energi nede i fitnesscenteret på at løfte vægte og løbetræne, får du også mere energi. Mere energi, du kan bruge frit på arbejdet.

En løbetur inden du møder, eller en halv time med tunge vægte, kan gøre underværker.

Alternativt kan du også købe en let racercykel (fra et par tusinde kroner her) og cykle på arbejde. Det er ikke intensiv motion som hurtigt løb eller vægte, men det er stadig din garant for en god start på dagen med masser af energi.’

en mand cykler på mark

Hav målet for øje

Motivation handler i syvende og sidste ende med at se fordelen i det, du laver. For så bliver du motiveret til at gøre det bedre.

Denne fordel kan fx være, at du kommer til at tjene flere penge; at du kan købe den bil, du altid har drømt om; at du får mulighed for at arbejde mere hjemme eller måske en helt fjerde ting.

Vi har alle sammen noget, vi gerne vil opnå. Du skal finde ud af, hvad det er, du gerne vil opnå – og så vil du få redskaberne til at opnå selvsamme, når du har målet for øje.

Målet for undertegnede er at tjene flere penge som selvstændig – og så skal der lægges mere arbejde på banen i de virksomheder, jeg er involveret i (som her og her). Output er lig med input. Des mere, der lægges i, des mere sandsynligt er det, jeg får det output, jeg ønsker. Og mit output er klart defineret.

TED-videoen herunder argumenterer i øvrigt for, at du bør holde dine mål for dig selv, hvis du ønsker at opnå dem:

Så hvad er dit mål? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *