2 ting du bør overveje som leder

At være leder i en virksomhed er ofte et meget krævende og dynamisk arbejde, hvor du konstant har mange bolde i luften. Så hvordan er det lige, at man får tid til at værne om sine medarbejdere samtidig med at driften af virksomheden ligger i dine hænder?

 

Hvis du før har følt dig i en lignende situation, så bør du læse med her! Du får nemlig 2 ting, som en leder bør overveje i forretningshenseende.

Udvikling af medarbejdere

Når du skal udvikle dine medarbejdere, så du kan få det maksimale ud af deres arbejdstid, er din approach vigtig. Her handler det nemlig om at være helt klar over, hvordan medarbejderne har det på arbejdet. Kun hvis du har denne indsigt, vil du være i stand til at sætte en realistisk dagsorden for de ansattes arbejdsgang.

 

Mange ledere vælger at afholde såkaldte medarbejderudviklingssamtaler med alle medarbejdere. Her får du som leder mulighed for at tage en sank med alle ansatte på tomandshånd. På denne måde oplever mange ledere, at deres ansatte åbner sig mere op og er ærlig omkring deres holdning til arbejdspladsen, arbejdstider eller noget helt tredje.

 

Med et indblik i alle dine ansattes hverdag, vil du i fremtiden blive i stand til at danne dig et realistisk billede af situationen. Med dette udgangspunkt skaber du langt bedre forudsætninger for at kunne motivere dine ansatte på sigt, hvormed du både hjælper dine ansatte og dig selv på en gang.

Gode omgivelser

Ligesom det nok gælder for dig som leder, gælder det også for dine medarbejdere, at forholdene på arbejdspladsen skal være ordentlige. Jo bedre arbejdsforhold du giver dine medarbejdere, jo mere vil du også motivere dem til at yde den ekstra indsats, når de er på arbejde.

 

Start derfor med at vurdere de lokaler, som jeres virksomhed opererer i. Måske kunne væggene trænge til en gang maling eller måske burde gulvene blive høvlet ned. Alternativt kan det være, at infrastrukturen på arbejdspladsen burde revurderes.

 

Når du har fået styr på de ydre omgivelser, bør du overveje møbleringen af jeres arbejdsplads. For det kan gøre en verden til forskel, hvis dine medarbejdere eksempelvis har et hæve-sænkebord samt en ordentlig skrivebordsstol. Derudover bør du overveje, om et eventuelt mødelokale eller receptionen er passende møbleret med stole, borde og måske en sofa. Hvis møbleringen af dit kontor har interesse kan du søge inspiration hos Møbelkompagniet.dk.

 

Der er naturligvis mange andre ting, du bør over overveje som leder i forhold til motivationen af dine medarbejdere. Det vigtigste er dog, at du holder dig for øje, at mennesker er forskellige og bliver motiveret forskelligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *